Hirdetés

A PES után a FIFA is nevet válthat

|

Komolyan fontolgatja az Electronic Arts, hogy a FIFA 23 helyett jövőre más címet kapjon a legnépszerűbb focis játék.

Hirdetés

Ahogy minden évben, úgy természetesen idén is az EA legfontosabb megjelenései közé sorolható a FIFA. Most épp a vérmérséklet függvényében viccesnek/idegesítőnek gondolt bugokkal elrajtolt FIFA 22-t nyúzzák a rajongók, és a kiadó főhadiszállásán már elégedetten fürdőznek a vezetők az eladásokból és a FIFA Ultimate Teamből befolyó dollárhalmokban.

Meg is van minden okuk az örömre, mert a játékosszám már elérte a 9,1 milliót, miközben 7,6 millió FUT csapatot hoztak létre, és lejátszottak 460 millió meccset. Ehhez képest a Marvel's Avengers friss számai kimondottan szerények.

Hirdetés

De nemcsak ez derült ki a Cam Weber (az EA Sports Group ügyvezetője) által jegyzett sajtóközleményből, hanem azt is megtudhattuk, hogy fontolóra veszik a sorozat átnevezését, vagyis megvizsgálják a FIFA-val kötött megállapodást, amely független a többi klubbal, szövetséggel kötött egyezségektől. Szó sincs tehát arról, hogy az EA Sports számára már nem lenne kiemelten fontos, hogy autentikus csapatok és játékosok jelenjenek meg a játékaiban. Arról, hogy ez továbbra is így maradjon, 300-nál is több egyedi licencmegállapodás gondoskodik: évekre megoldott 17 ezernél is több játékos, több mint 700 csapat, 100 stadion és 30 liga reprezentációja, ahogy a Bajnokok Ligájára, az Európa Ligára, a Premier League-re és a Bundesligára vonatkozó exkluzivitás is.

Kíváncsian várjuk, hogy tényleg meglépi-e az EA, és jövőre FIFA 23 helyett valami mást, például EA Sports Football 23-at kell keresgélniük a rajongóknak az áruházak polcain. Főleg annak tükrében, hogy a rivális Konami csúnyán mellényúlt nemrég, de az is igaz, hogy eFootball legnagyobb baja nem a PES név elhagyása.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)