Hirdetés

A PlayStation 5 decemberben zárta a legjobb hónapját, szárnyalnak az eladások

|

Egyre könnyebb PS5-höz jutni, a Sony rengeteg konzolt adott el az elmúlt hónapokban, és ezzel átlépett egy fontos mérföldkövet.

Hirdetés

A CES 2023 nulladik napja mozgalmasan telt a Sony Interactive Entertainment vezetője számára. Jim Ryan tartott egy előadást, hogy felvezesse a PlayStation VR 2 csodájával kikövezett jövőképet, amiben fontos szerepet szánnak a Gran Turismo 7-nek is, de később beszámolt a PlayStation 5 eladásairól és közelmúltban elért számairól is. Ryan elárulta, hogy a konzolból már 30 millió példány kelt el világszerte, ami egy egyenletes eladási görbére utal. Tavaly júniusban ez a szám 20 millió volt, egy évvel korábban pedig 10 millió.

Azt is hozzátette még, hogy a PS5 megjelenése óta a 2022-es év decembere volt a legeredményesebb hónapjuk konzoleladások tekintetében.

Hirdetés

Ehhez mondjuk konkrét adatot nem mellékelt a CEO, de a VGCharts becslései szerint a Sony nagyjából 28,97 millió konzolt szórhatott ki december 10-ig bezárólag. Az oldal azt feltételezte, hogy december végére már jócskán túllépték a 30 milliós globális eladási számot.

Tekintettel arra, hogy csak néhány hónappal ezelőttig is meglehetősen nehézkes volt új generációs PlayStation konzolt vásárolni, ez egy nagyon jó hír. A gyártást felpörgető Sony végre utolérte az igényeket, és így talán lassan tényleg magunk mögött hagyhatjuk majd a PlayStation 4-et és annak megkötéseit.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)