Hirdetés

A PlayStation 5 komoly mértékben dominálhatja az eddigi előrendeléseket a tengerentúlon

|

Egy friss kutatás szerint az Egyesült Államokban jóval többen szavaztak bizalmat a Sony konzoljának.

Hirdetés

Egyre csak közeledik a várva-várt generációváltás, hiszen a következő hónapban már meg is jelenik a PlayStation 5 és az Xbox Series X, illetve persze a picit gyengébb Series S is. Már egy csomó fontos információval rendelkezünk a két konzolt illetően, amiket egyébként már elő is lehet rendelni például a különböző viszonteladóknál, ám ha hihetünk egy felmérésnek, akkor az egyik gyártó masinája jóval nagyobb népszerűségnek örvend, mint a másiké.

Hirdetés

A piackutatással foglalkozó VGM által közölt adatok alapján az optikai meghajtóval rendelkező PlayStation 5-öt rendelték elő a legtöbben az Egyesült Államokban. A válaszadók 15%-a nyilatkozta azt, hogy sikeresen megrendelt egy következő generációs konzolt, közülük pedig 72% választotta a lemezes PS5-öt, 30% pedig az Xbox Series X-et. A digitális PS5-öt 10% rendelte elő, a gyengébb Xbox Series S-t pedig mindössze 8%. A résztvevők 29%-a megpróbálta ugyan előrendelni valamelyik konzolt, de nem járt sikerrel. Ennek a csoportnak 58%-a választotta volna az optikai meghajtós PS5-öt, 40% az Xbox Series X-et, 21% a digitális PS5-öt, 11% pedig az Xbox Series S-t.

Az előrendelésre ösztönző exkluzív játékok kapcsán is érdekes adatok születtek, ugyanis a Sony táborába tartozók leginkább a Marvel's Spider-Man: Miles Morales (52%), a God of War: Ragnarok (42%) és a Final Fantasy XVI (32%) miatt döntöttek a PlayStation 5 mellett. Az Xbox Series X és Series S esetében ugyanezen a téren a Halo Infinite (45%) vezeti a sort, majd a Fable (26%) következik, végül pedig az új generációs Forza Motorsport (24%). A multiplatform játékok közül a Call of Duty: Black Ops - Cold War (45%) és az Assassin's Creed Valhalla (31%) volt a legnagyobb hatással a leadott vagy tervezett előrendelésre.

Fontos megjegyezni, hogy ugyan elvileg reprezentatív kutatásról van szó, mindössze 511 résztvevővel zajlott le ez a felmérés szeptember 23. és 25. között, szóval nem biztos, hogy érdemes messzemenő következtetéseket levonni a fenti adatokból.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)