Hirdetés

A PlayStation 5 lehagyta az egyik legendás Nintendo konzolt

|

Megvannak a legújabb eladási számok, régiókra lebontva is kiderült, mennyi PS5-öt vásároltak.

Hirdetés

Jó ideje velünk van már a 2020 novemberében megjelent PlayStation 5, jelenleg pedig már ott tartunk, hogy végre nem kell hónapokat várakoznia annak, aki le szeretne csapni egy új konzolra. De hogyan alakultak egészen pontosan az eladások? Nos, a legújabb kimutatások szerint úgy, hogy sikerült velük lenyomni az egyik klasszikus Nintendo konzolt is.

2023 februárjával bezárólag ugyanis immár 33,54 millió PlayStation 5 konzolt adtak el, ez pedig több, mint a Nintendo 64 teljes élettartamára vonatkozó 32,93 milliós szám.

Hirdetés

Becslések alapján régiókra lebontva ez azt jelenti, hogy 14,24 millió konzol kelt el Észak Amerikában, 10,26 millió Európában, Japánra további 2,98 millió jutott, a maradék 6,06 millió pedig a világ többi részén került a játékosokhoz. A Nintendo 64 esetében az arányok anno úgy alakultak, hogy 20,11 milliót adtak el Észak Amerikában, 6,35 milliót Európában, 5,54 milliót Japánban, illetve 0,93 milliót ezeken felül a világ többi részén. 

Európát tovább boncolgatva az állapítható meg, hogy az Egyesült Királyság vezet 2,52 millió eladott PS5-tel, majd Németország következik 1,66 millióval, a bronzérmes pedig Franciaország lett 1,48 millióval.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Ha elég nagyot szól majd a PlayStation nyári bemutatója, ezek a számok drasztikusan megugorhatnak a közeljövőben. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)