Hirdetés

A PlayStation 5 megdöntötte a PlayStation 2 rekordját

|

Bármennyit gyárt kilencedik generációs konzoljából a Sony, megveszik.

Hirdetés

Noha a Bloomberg értesülései szerint a PlayStation VR2 rajtja nem egészen úgy alakult, ahogy azt a Sony remélte, (kevesebb mit 300 ezer példány fogyott belőle február 22. óta), egy másik fejlemény bőségesen kárpótolja a Sonyt az esetleges kellemetlenségekért. Úgy meglódultak a PlayStation 5 eladásai, miután sikerült felszámolni a korábbi készlethiány okait, hogy a konzolnak ismét valós esélye van utolérni a csúcstartó PlayStation 2-t. Sőt, ami azt illeti, egy rekordot már meg is döntött a PS5.

Mat Piscatella, az NPD Group korábbi elemzője (most a Circana munkatársa) a konkrét számok megosztása nélkül elárulta, hogy az Egyesült Államokban idén februárban több PlayStation 5 talált gazdára, mint ahányat a történelem során bármelyik másik konzolból el tudtak adni bármelyik év februárjában. A Sony konzolja erősen kezdte az évet, eddig darabszám és bevétel tekintetében is maga mögé utasította a riválisokat, ezért a cég azzal számol, hogy negyedéves viszonylatban képes lesz túlszárnyalni a PS4 rekordját.

Hirdetés

Mivel eddig a brit piacon háromszoros, az európai piacon ötszörös példányszám-növekedésről érkeztek hírek, a VGChartz pedig globálisan nézve 370 százalékos emelkedést becsül, nem tűnik légből kapottnak Piscatella iménti kijelentése sem, mely szerint februárban még a legendás PlayStation 2 számait is sikerült felülmúlnia a kilencedik generáció legnépszerűbb konzoljának.

A Sony legutóbbi pénzügyi jelentése még 32,1 millió eladott példányról szól, ami a 18. helyre lenne elég a konzolok ranglistáján. Ezzel már megelőzte a mindössze 30,75 millióig jutott Sega Mega Drive-ot, és megközelítette a 32,93 millióval zárt Nintendo 64-et. Az utóbbit mostanra bizonyára szintén maga mögé utasította.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)