Hirdetés

A PlayStation előfizetéses szolgáltatásai új rekordot döntöttek

|

A PlayStation Plus és a PlayStation Now folyamatosan növeli az előfizetői bázisát, így jelenleg többen használják ki ezeket a szolgáltatásokat, mint valaha.

Hirdetés

Ahogy egyre kevesebben veszik meg a videojátékokat fizikai formában, úgy nő a népszerűsége azoknak az előfizetéses szolgáltatásoknak, melyek egy havidíjért számtalan remek címhez engednek hozzáférést. A Sony közleményéből most kiderült, hogy még soha nem voltak annyi előfizetőjük a PS Plus-ra és PS Now-ra, mint az elmúlt időszakban.

Hirdetés

A szolgáltatások népszerűségének oka talán az lehet, hogy a konzolgeneráció végén az emberek már inkább az olcsóbb előfizetéseket választják, mint hogy új játékokat vegyenek teljes áron. Ugyan a PS Plushoz havonta csak két játék jár - no meg a multiplayer lehetőségek -, az előfizetők száma az elmúlt negyedévben mégis 2,7 millióval nőtt, ami azt jelenti, hogy jelenleg 41,5 millió felhasználóval büszkélkedhetnek.

Április végére a PS Now előfizetők száma elérte a 2,2 milliót, ami szintén szép teljesítmény ahhoz képest, hogy a szolgáltatás még messze nem elérhető az egész világon, így például hazánkban sem. A PS Now hasonlóan működik mint az Xbox Game Pass, tehát egy havidíj ellenében az emberek hozzáférhetnek egy csomó játékhoz, azonban míg a Microsoft szolgáltatásánál le kell tölteni az adott játékokat, addig a Sonynál ezeket streamelhetjük.

A szolgáltatások népszerűségéhez az is hozzájárult, hogy a koronavírus kitörése miatt rengetegen szorultak a négy fal közé, ezekkel pedig egy viszonylag olcsó szórakozáshoz juthatnak azok, akinek akad otthon egy konzol elfekvőben. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)