Hirdetés

A PlayStation vezére aggodalmát fejezte ki Bobby Kotickkal és az Activisionnel kapcsolatban

|

Jim Ryan nem hiszi, hogy a válaszként adott nyilatkozataik megfelelően kezelik a fennálló helyzetet.

Hirdetés

Eddig sem volt könnyű az élete Bobby Koticknak, az Activision Blizzard CEO-jának, hiszen a céget folyamatosan újabb és újabb kellemetlen vádakkal támadták jelenlegi vagy korábbi alkalmazottak, ez azonban mind semmi volt ahhoz képest, ami a napokban történik.

A Wall Street Journal a héten megjelent jelentése szerint Kotick tökéletesen tisztában volt azzal, hogy milyen problémák vannak a cégen belül, ezt azonban rendszeresen próbálta eltusolni, még az igazgatótanácsot is hajlandó volt félretájékoztatni.

Hirdetés

A beszámoló kikerülése után persze azonnal elkezdtek magyarázkodni, az Activision Blizzard nyilatkozatában bevédik a CEO-t, továbbá leírják, hogy a Wall Street Journal nem veszi figyelembe azt a számtalan változtatást, amivel próbálnak az iparág legszimpatikusabb munkahelyévé válni.

Ezt mondjuk egy cseppet sem támasztja alá a Blizzard első női vezetője, aki magától mondott fel, mert nem akart abban a mérgező közegben tovább dolgozni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Elkerülhetetlen volt, hogy a piac más résztvevői is reagáljanak a történtekre, még akkor is, ha ez nem feltétlenül a publikum felé történik. Az első ilyen kikerült körüzenetet a PlayStation vezére, Jim Ryan küldte el az alkalmazottjainak, amiben arról ír, nagyon aggódik az Activision miatt.

"Elkeseredtem és őszintén megdöbbentem"

- írja a PlayStation vezér.

Az e-mailben, amiről a Bloomberg számolt be, Ryan tájékoztatta a munkatársait, hogy a Wall Street Journal beszámolója után azonnal megkeresték az Activisont, hogy "kifejezzék aggodalmukat és megkérdezzék, milyen módon tervezik kezelni a cikkben szereplő vádakat."

Az Activison Blizzard botrány ezzel lassan tetőzni látszik és van egy aprócska megérzésünk, hogy a közeljövőben komolyabb változások fognak történni, amit talán már a mindenható Bobby Kotick sem fog tudni a szőnyeg alá söpörni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)