Hirdetés

A PlayStation vezetője az EU-hoz fordult az Activision felvásárlása miatt

|

Jim Ryan továbbra is aggasztónak tartja a két óriás egyesülését, nemrég pedig még az Európai Bizottságot is megkereste ez ügyben.

Hirdetés

Az utóbbi évek legnagyobb horderejű híre volt, amikor a Microsoft bejelentette, hogy sikeresen megegyeztek az Activision és a Blizzard felvásárlásáról, ezzel egy tető alá hozva a játékvilág legnagyobb brandjeit.

Természetesen sokan aggasztónak tartották ezt a tendenciát (főleg mert ez rögtön azután jött, hogy a Microsoft felvásárolta a szintén igen nagynak mondható Bethesdát), a PlayStation vezetője pedig különösen kritikus volt a lépéssel kapcsolatban.

Jim Ryan korábban már többszor is nyilatkozott arról, hogy szerinte ártalmas lenne az iparágra, ha sikeres lenne ez a felvásárlás és már akkor is remélte, hogy minél több versenypiaci szerv, beleáll majd a témába, most pedig ő maga is konkrét lépést tett ez ügyben, ugyanis egyes jelentések szerint személyesen találkozott az Európai Unió versenyjogi felelőseivel.

Hirdetés

Az igazgató Brüsszelben találkozott az Európai Bizottság tagjaival, ahol ismét elmondta, hogy ha ez az üzlet sikeres, akkor a Microsoft korlátozhatja a hozzáférést a Call of Duty franchise-hoz, amint lejár az erre vonatkozó szerződés. A beadott dokumentumok alapján a bizottságnak november 8-ig döntést kell hoznia ez ügyben.

Való igaz, hogy ha a Microsoftnak sikerül véghez vinnie ezt a felvásárlást, az radikálisan átalakíthatja a játékipar térképét, hiszen majdnem minden nagyobb nyugati franchise a kiadó kezébe kerül, ami már önmagában is számottevő, de a Game Pass kombinálásával még erősebb üzleti lehetőséggé válik.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Persze az aggodalom sem alaptalan és nem csak azért, mert minden cyberpunk disztópia is így kezdődik, hanem azért, mert valóban kérdéses, hogy mennyi tényleges kreatív energia tud felszabadulni egy ennyire kontrollált üzleti környezetben. Mind ismerjük már azt, hogy mennyire tönkre tud tenni egy franchise-t, amikor kizárólag pénzügyi mutatók alapján határozzák meg a kreatív irányt (nem mintha ez a tünet önmagában nem mutatkozott volna az Activision-Blizzard háza táján), kérdéses, hogy a Microsoft jól hangzó ígéretei ellenére mennyire tud majd egy ekkorára nőtt üzletágat mozgásban és szabadon tartani. 

Ti mit gondoltok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)