Hirdetés

A Pokémon GO fennállásának legsikeresebb évét élvezheti

|

Brutális pénzeket termelt az AR-játék azóta, hogy 2016-ban elözönlötte a mobilokat

Hirdetés

A koronavírus-járvány miatt nagyon sokan bezárkóztak otthonaikba, és csak akkor mennek bárhova, ha nagyon muszáj. Ugyan vannak, akiknek egy Charizard levadászása beletartozik az utóbbi kategóriába, de a legtöbbek valószínűleg félretették volna idén a Pokémon GO!-t, ha a Niantic nem léptetett volna életbe néhány fontos változtatást.

Hirdetés

A fejlesztőstúdió az év elején azon dolgozott, hogy a játék élvezhető legyen otthonról is, ez pedig meghozta a gyümölcsét. Olyan jól sültek el a változtatások, hogy a Pokémon GO! idén ünnepelheti a legsikeresebb évét, ugyanis már több mint 1 milliárd dollárt termelt mikrotranzakcióival. Ennyi pénzt még akkor sem szedett össze az alkalmazás, amikor 2016-ban megjelent (akkor "csak" 832 millióig jutott).

A játék az elmúlt 4 évben összesen 4,2 milliárdot hozott össze, ennek jelentős részét az amerikai játékosoknak köszönhetően, akik önmagukban 1,5 milliárd dollárral gazdagították a Nianticot. A második helyen Japán, a harmadikon Németország áll, miközben Pokémon GO!-t közel 600 millióan telepítették mobiljukra világszerte.

A Niantic az elmúlt hónapokban elkezdte visszavonni a könnyítések egy részét, mivel a világ nyár közepe körül felépülni látszott a járvány első hullámából. Csakhogy időközben már nyakunkon a második, és elnézve az erősségét, mi arra tippelünk előbb-utóbb minden könnyítést vissza fognak kapcsolni a fejlesztők.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)