Hirdetés

A Predator írói beperelték a Disney-t, vissza akarják szerezni a franchise jogait

|

Jim és John Thomas a bíróságon akarnak megküzdeni a médiaóriással, a tét a Predator franchise összes joga.

Hirdetés

A THR beszámolója alapján Jim és John Thomas, az első, 1987-es (nálunk 1990-ben bemutatott) Predator (Ragadozó) írópárosa pert indított annak érdekében, hogy megszerezzék a Disney-től a karakter jogait. Az egeres cég ugyebár a Fox felvásárlásával jutott hozzá az egész franchise-hoz, sőt később a képregényes adaptálási jogokat is megszerezték a Dark Horse Comicstól. Készül is az első új Predator képregénysorozat, amit nemrég elhalasztottak.

A Kaliforniában elindított perre a Disney egy másik perrel reagált, szerintük ugyanis az eredeti írók azért kezdtek el most pereskedni, hogy akadályozzák az új, immár a Disney égisze alatt készülő Predator mozi munkálatait. 

Hirdetés

Érdekes lesz, hogyan alakul majd az ügy, ugyanis az amerikai törvények szerint az eredeti szerzők 35 éven belül visszakövetelhetik műveik jogait. A Thomas testvérek 1984-ben írták a forgatókönyvet (akkor még Hunters címmmel), a szkriptet két évvel később, 1986-ban vásárolta meg tőlük a Fox,  azaz épp most pörögne le az említett 35 év. 2019-ben ugyanezeket a köröket játszották el a Terminator és a Die Hard szériák esetében is, szintén az ominózus 35. év miatt.

A Disney álláspontját is meg lehet érteni, a stúdió ugyanis azonnal pontot szeretne tenni az ügy végére, mivel úgy érzik, az időzítés egyértelműen az új, Dan Trachtenberg által rendezendő Predator film ellehetetlenítését szolgálja. Bár a forgatás még nem kezdődött el, nyilván bőven áldozott már a stúdió a projektre. 

2018-ban készítettünk egyébként egy Predator magyarázóvideót, ha esetleg még nem láttátok, akkor itt alább megtaláljátok. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)