Hirdetés

A rekordokat döntő Cyberpunk 2077 előrendelések ellenére nagyot estek a CD Projekt Red részvényei

|

Rövid idő alatt értéke harmadát veszítette el a GOG.com-on is magában foglaló kiadó- és fejlesztővállalat.

Hirdetés

Hosszú idő után végre megjött a Cyberpunk 2077, amibe rengeteg játékos vetette bele magát már a megjelenés napján még annak ellenére is, hogy bizonyos platformokon elég gyatra teljesítményt nyújt a CD Projekt Red friss kalandja. Persze összességében azért elmondható, hogy egészen jó fogadtatásban részesült a játék, viszont nem biztos, hogy teljesen elégedett lehet a lengyel stúdió ezzel a rajttal.

Hirdetés

December 4-én a CD Projekt Red részvényei még 443 lengyel złoty-t értek, ám azóta elég sokat változott a helyzet, nemrég 313,9 złoty-s mélypontra zuhant az árfolyam, ami nagyjából 29%-os csökkenést jelent. A negatív változás mögött részben a Cyberpunk 2077 hibáiról szóló, a közösségi médiában terjedő beszámolók állhatnak, de látszólag a tesztek megjelenése is hatással lehetett a részvényárfolyam csökkenésére.

Még a Cyberpunk 2077 megjelenésének napján is csökkenő tendenciát mutattak a CD Projekt Red részvényei, és előfordult, hogy egészen 360 złoty-ig esett le ez a bizonyos mutató. Egyébként a stúdió részvényárfolyama idén augusztusban érte el az eddigi legnagyobb csúcsát, amikor is a Pokémon GO-ra hajazó The Witcher: Monster Hunter bejelentését követően 460,8 złoty volt ez az adat. Ehhez viszonyítva még nagyobb, 31%-os csökkenéssel kellett szembenéznie nemrég a lengyeleknek.

Egyébként a nyári csúcsot követő két hónap során már elszenvedett egy 25%-os értékcsökkenést a CD Projekt Red, elsősorban a kötelező crunch híre és a Cyberpunk 2077 megjelenésének elhalasztása miatt. Ugyanakkor a Bloomberg előrejelzése szerint a belső nézetes RPG még így is minden idők 10. legjobban fogyó játéka lehet, átvéve az elképesztően sikeres The Witcher III: Wild Hunt helyét.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)