Hirdetés

A Resident Evil már 100 millió embert fertőzött meg

|

A Capcom elképesztő sikereket ért el a Resident Evil sorozattal, komoly mérföldkövet értek el most az értékesített példányszám tekintetében.

Hirdetés

Bár a Resident Evil 3 teszt során leírtam korábban, hogy a Capcom képes gyakran magára haragítani régi rajongóit, azt azért meg kell hagyni, mernek újítani, elszakadni a beidegződésektől. Láthatón a most bemutatkozott Resident Evil 8 (vagyis Village) is kísérleti labor lesz több szempontból, de a számok azt mutatják, hogy ez a folyamatos változás igenis kifizetődő hosszú távon. Márpedig akármennyit nyüsszögök én, vagy bármilyen más megmondóember az interneten, végül a számok döntenek mindenről.

Hirdetés

A kiadó pedig most tényleg büszke lehet, mivel a széria eladási számai már 100 millió felett járnak, a Monster Hunter és Street Fighter mellett az 1996 óta futó Resident Evil is komoly fejőstehénként marad fenn a játéktörténelemben, és ez az első címe a Capcomnak, ami elérte ezt a mérföldkövet. A 100 milliós eladott példányszám jelentős része (egészen pontosan 80 százaléka) egyébként nem a japán piacon realizálódott, összesen 250 országban tarolt a franchise az elmúlt években.

A Resident Evil sorozatról a Checkpoint podcast visszatérő vendégeként már sztorizgattam korábban, ha van kedvetek belemélyedni a témába, akkor katt a linkre, remélem tetszeni fog a beszélgetés.

Platformok: Nintendo Switch PC PlayStation 4 PlayStation 5 Xbox One Xbox Series X
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)