Hirdetés

A Riot Games ismét perre megy az egyik mobilos League of Legends másolat miatt

|

A Tencent és a Riot Games kereszteshadjárata folytatódik egy újabb perrel, amit ezúttal egy meglehetősen népszerű mobilos League of Legends-szerű játék ellen indítottak.

Hirdetés

A Riot Games múltja meglehetősen bonyolult, ha a Mobile Legendsről van szó. A stúdió már 2018-ban is beperelte a sanghaji Moontoont, amiért szerintük a Mobile Legends egy egyértelmű másolata volt a League of Legendsnek.

Akkor az amerikai bíróság visszadobta az ügyet, mondván, hogy egy kínai cégről van szó, intézzék azt Kínában. A Tencent (a Riot Games kínai tulajdonosa) itt átvette az egészet, és kiperelt a Moontoonról 2,9 millió dollárt, a Mobile Legends pedig akkor lekerült az amerikai Google Play Store-ról.

Hirdetés

Hétfőn a Riot Games ismét akcióba lépett, felbukkant ugyanis a Mobile Legends: Bang Bang, ami egy átalakított változata az eredetinek. Ezúttal azzal érvel a Riot, hogy a Bang Bang a Mobile Legends "alig módosított verziója", és hogy az a League of Legends: Wild Rift elemeit nyúlja le.

Riot Moonton Complaint by Polygondotcom

Érdemes egyébként megjegyezni, hogy az MLBB jóval a Wild Rift előtt megjelent és egy jóval gyorsabb és könnyedebb játékélményt kínál, mint a Riot Games mobilos MOBA-ja. Saját tapasztalataim szerint hatalmas különbségek vannak a két játék között, de majd a bíróság eldönti, hogy kinek van igaza.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)