Hirdetés

A Sega eladja a játéktermes üzletágát

|

A klasszikus játéktermek piacának egyik legrégebbi és legmeghatározóbb szereplője most úgy döntött, hogy ideje menteni a menthetőt.

Hirdetés

Míg a világ nagy részén már közel sem annyira népszerűek a játéktermek, mint régen, addig Japában a mai napig közönsége van ezeknek a játékoknak, az egykor otthoni konzolokban is utazó Sega pedig még mindig meghatározó szereplője ennek a piacnak.

Persze, ahogy rengeteg területen, úgy itt is rendkívül nagy károkat okozott a koronavírus, a kiadó pedig valószínűleg úgy gondolta, hogy ez az a pont, ahol el kell engedniük ezt a dolgot.

A The Japan Times cikke szerint a Sega bejelentette, hogy a Sega Entertainment Co., vagyis a játéktermi játékokért felelős üzletáguk részvényeinek 85%-át készülnek eladni a Genda nevű játékkölcsönző cégnek, ami azt jelenti, hogy a több, mint 200 Sega játékterem irányítását is átruházzák az új tulajdonosra.

Hirdetés

Ez persze nem jelenti azt, hogy a Sega név teljesen eltűnik a színről, ugyanis a játéktermek meg fogják tartani az eddigi brandinget annak érdekében, hogy a jelenlegi törzsvendégeket ne idegenítse el a változás.

Emellett az is kiderült, hogy a Sega nem hagyja abba a játéktermi játékok fejlesztését (inkább az üzemeltetésről szeretnének lemondani), viszont a fejlesztőik egy részét átmozgatják konzolos fejlesztésekre.

Várható volt, hogy előbb-utóbb ez a korszak is véget ér, a koronavírus korában pedig már végképp nehéz meglepődni azon, hogy mennyire felgyorsultak ezek a folyamatok. Már csak annyit remélünk, hogy az új tulajdonos segít majd életben tartani a játéktermek felejthetetlen hangulatát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)