Hirdetés

A Sony az oka, hogy csak PC-re és Xboxra jön a Football Manager 2021

|

Miközben az Xbox évek óta könyörög, hogy a Football Manager sorozat a konzoljain is elérhető legyen, a Sony nem volt nyitott az ötletre.

Hirdetés

Úgy alakult, hogy a Football Manager széria az évek során többnyire csak a PC-seket boldogította, aztán néhány éve a Sports Interactive a Touch kiadás formájában iOS-re, Androidra, majd Switchre is elhozta. Idén újabb fontos mérföldkőhöz sikerül elérni: a PC-re november 24-én megjelenő Football Manager 2021 kicsit később Xbox One-on és Xbox Series konzolokon is megtalálható lesz, sőt, a Play Anywhere támogatásnak köszönhetően elég egyszer megvenni az Xbox Store-ból, és szabadon pörgethetjük PC-n vagy az Xbox gépein.

Sokakban felmerült a kérdés, hogy PlayStation 4-re és PlayStation 5-re miért nem készül el a játék, ha már ilyen nagy a lefedettsége. Miles Jacobson, a széria fejese őszintén elmondta, hogy míg a Microsoft videojátékos divíziójának illetékesei évek óta kérlelik őket (emiatt került be korábban az FM19 és az FM20 is a Game Passba), a Sony semmilyen nyitottságot nem mutatott. 

Hirdetés

Nem pusztán sértettségről van szó: a csapat fejlesztői készletet sem tudott szerezni, hiába vette fel a kapcsolatot a Sonyval, és még ha sikerülne is egy PS5 dev kithez hozzájutniuk, akkor is évekbe telne a fejlesztés, tehát az FM21 már biztosan nem készülhet el a platformra. Annyit Jacobson azért hozzátett, hogy a PSP és a PS Vita esetében sikerült dev kiteket szerezni, de itt a korlátozott készlet miatt csúsztak a prioritási lista végére.

A Nintendót egyébként szintén nem a Sports Interactive kereste meg, hanem fordítva. Nincs kizárva, hogy pár év múlva a PlayStation-tulajok is Football Managerezhetnek, de egyelőre másfelé kell keresni az élményt.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)