Hirdetés

A Sony elárulta, hogy meddig tervez még a PlayStation 4-gyel

|

Ugyan a 2013-as konzol a mai napig hatalmas népszerűségnek örvend, a Sony is látja, hogy egyszer muszáj lesz továbblépnie és haladni a korral.

Hirdetés

Az igen nehézkesen befutó PlayStation 3 után mindenki kíváncsian várta, hogy a Sony képes lesz-e majd a következő konzollal megfordítani a helyzetet és visszaszerezni azt a teret, amit az Xbox 360 elhódított tőle. Ma már egyértelmű, hogy a Sony sikeresen tanult az akkori hibáiból, ugyanis a PlayStation 4 végül nagyon gyorsan elhúzott a konkurens Xbox One mellett és már több mint 100 millió példány kelt el belőle világszerte. Persze, hiába a nagy siker, a technológia megállíthatatlanul fejlődik, így a Sony-nak egyszer el kell engednie ezt a kiváló konzolt, hogy a PlayStation 5-re fókuszálhassa minden erőforrását.

A Sony vezetősége nemrég prezentációt tartott a cég befektetőinek, amelyben felvázolták, hogy mik a terveik az elkövetkező évekre. Természetesen szó esett a PlayStation 5-ről, a PS VR következő változatáról, illetve a készülő filmes és tévés adaptációkról is, ám a prezentációból az is kiderül, hogy a Sony úgy tervezi, hogy legkésőbb 2025-ig teljesen felhagy a PlayStation 4-es megjelenésekkel.

Hirdetés

Ugyan a prezentációban ez nincs ilyen határozottan kijelentve, de végigpörgetve a diákat elég gyorsan feltűnik, hogy a cégnek a platform fenntartásán túl nincsenek már nagy tervei a konzollal, viszont a PlayStation 5 és PC platformokkal már annál inkább.

Utóbbi elsőre meglepően hangozhat, de az elmúlt pár évben a Sony nyitottabbnak mutatkozott a sikerjátékai portolása ügyében és a grafikon alapján nyilvánvaló, hogy miért szeretne egyre többet foglalkozni a témával: míg 2020-ban nagyjából 35 millió dollárt hoztak be a PC-s portok, addig tavaly már 80 millió volt ez a szám, idénre pedig 300 milliót becsül a cég, ami óriási növekedés, pláne ha figyelembe vesszük, hogy ezek mind több éves játékok.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Érthető, hogy a Sony arrafelé megy, amerre látja a pénzt és tud haladni a korral, de azért még senki ne temesse a PlayStation 4-et, hiszen egyelőre még elég sok cím van, ami erre is megjelenik, a God of War Ragnarök bizonyosan megkoronázza majd ennek a kiváló konzolnak a pályafutását.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)