Hirdetés

A Sony előtt a Microsoft is tárgyalhatott a Bungie felvásárlásról

|

Nem csak a Sony pályázhatott a Destinyt fejlesztő Bungie-ra, elvileg a Microsoft is a kérők között volt.

Hirdetés

2022 jó eséllyel a nagy felvásárlások éve lesz a játékiparban, elvégre idén derült ki, hogy a Take-Two bekebelezné a mobilos Zyngát, a Microsoft megveszi az egész Activision Blizzardot, a Sony pedig lecsapott a Bungie-ra. Utóbbi kapcsán árult el most újabb részleteket egy iparági bennfentes, a Direct-Feed Games mögött álló Nate the Hate.

Ő írt Twitteren arról, hogy a Sony és a Bungie nagy megállapodása előtt a Microsoft is vissza akarta szerezni egykori csapatát (a Bungie ugyebár 2000 és 2007 között az Xbox családba tartozott, nekik köszönhettük a Halo szériát).

Hirdetés

A Bungie elvileg 2 milliárd dollárt kért, továbbá meg akarta őrizni függetlenségét. Ez az ár (akkor) túl magas volt a Microsoftnak, aláírás nélkül álltak fel az asztaltól. 

A Sony ennél jóval többet, 3,6 milliárd dollárt fizetett végül, illetve megadták azt is, amit a Bungie mindennél jobban akart: a stúdió a jövőben is teljesen független marad, saját játékaikat ők maguk adhatják ki, illetve minden jelenlegi és jövőbeli munkájuk multiplatform cím marad, vagyis nem PlayStation-exkluzív játékokat fognak fejleszteni.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)