Hirdetés

A Sony eredetileg még 70 dollárnál is drágábban akarta adni a PS5-ös játékokat

|

Sokaknál már a mostani drágulás is kiverte a biztosítékot, de a Sonynak eredetileg még durvább tervei voltak a PS5 játékok kapcsán.

Hirdetés

Két teljes konzolgenerációt kihúztunk úgy, hogy betonbiztossá vált a tény, miszerint az Egyesült Államokban 60 dollárba kerülnek a játékok, Európában pedig 70 eurót kellett fizetni ezekért, ennyi lett az ajánlott fogyasztói ár. A PlayStation 5 érkezésével a Sony elérkezettnek látta az időt az áremelésre, az új, belső fejlesztésű AAA címeik immár 70 dollárba, 80 euróba, nálunk pedig 30 ezer forintba kerülnek. 

Ez már az a lélektani határ, amire sokan nemet mondanak, pedig könnyen alakulhattak volna úgy is a dolgok, hogy még ennél is többet kelljen fizetnünk a legújabb PlayStation-exkluzív játékokért.

Hirdetés

Kiderült ugyanis, hogy a Sony eredetileg 70 dollárnál is drágábban akarta adni az új megjelenéseket. Bloomberg értesülései szerint a 10 dolláros áremelésnél is többet szerettek volna elérni - ne feledjük, ez nagyjából 15 év alatt az első emelés az Egyesült Államokban. Arra nem tért ki a forrás, hogy egészen pontosan mennyivel is fogott volna vastagabban a Sony ceruzája. 

Fontos megjegyezni, hogy nem minden Sony játék ára ugrott egyből 70 dollárra. a Marvel's Spider-Man: Miles Morales például 50, a Sackboy: A Big Adventure pedig 60 dollárba kerül - értelemszerűen az alapkiadásokról beszélünk. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)