Hirdetés

A Sony és a Nintendo is változtat az előfizetési rendszerén, hogy ne húzza le a felhasználókat

|

Hatósági nyomásra módosítja a megújuló előfizetésekkel kapcsolatos gyakorlatát a Sony és a Nintendo.

Hirdetés

Még januárban számoltunk be róla, hogy a Microsoft lényeges változtatásokat eszközölt az Xbox Game Pass és az Xbox Live Gold szolgáltatások előfizetési rendszerében, miután a brit Verseny- és Piacfelügyeleti Hatóság (Competition and Markets Authority, CMA) vizsgálódni kezdett az automatikusan megújuló előfizetések miatt.

Már akkor is számítani lehetett rá, hogy előbb-utóbb a Sony és a Nintendo is elrántja a kormányt, a CMA ugyanis a japán cégeket is felszólította a gyakorlat felülvizsgálatára. A hatóságot az zavarta, hogy az automatikusan megújuló konstrukcióba könnyű beleragadni, vagyis akkor is fizetni kell, ha már hónapok óta nem használjuk, vagy ha csak szimplán elfelejtettük lemondani. Végül nemrég jelentették be, hogy a riválisok is követik a Microsoft példáját, és felhasználóbarátabb megközelítést alkalmaznak.

Hirdetés

Ami a Sonyt illeti, a jövőben értesíteni fogják a PlayStation Plus előfizetőit, ha már régóta nem jelentkeztek be a szolgáltatásba, s aki ezt követően is inaktív marad, attól egy idő után nem fognak több havidíjat vonni. A Nintendo pedig abba egyezett bele, hogy ezentúl nem lesz alapértelmezetten bekapcsolva az automatikus megújítás a Nintendo Online előfizetőinél.

"Vizsgálataink eredményeképp számos változtatás történt az ágazatban az ügyfelek védelme és az automatikusan megújuló előfizetésekkel kapcsolatos aggályok kezelése érdekében. A mai bejelentés tehát lezárja az online videojáték-ágazattal kapcsolatos vizsgálatainkat. A többi ágazatban működő, automatikusan megújuló előfizetéseket kínáló cégeknek szintén felül kell vizsgálniuk gyakorlatukat, hogy biztosítsák a fogyasztóvédelmi jogszabályoknak való megfelelésüket."

- írja a CMA közleménye. Cikkünk megírásáig a Sony nem hozta nyilvánosságra, hogy az Egyesült Királyságon kívül is érvényesek-e a beharangozott változtatások, a The Verge kérdésére viszont a Nintendo közölte, hogy minden országra kiterjed a módosítás, ami a Nintendo of Europe fennhatósága alá tartozik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)