Hirdetés

A Sony komoly összeget fektet az Epic Gamesbe

|

Tovább erősödik a kötelék a Fortnite fejlesztője és a japán cég közt, de nem ők az egyetlenek a támogatók sorában.

Hirdetés

Néhány napja az Epic-Apple pereskedés bírósági dokumentumaiból biztossá vált, amit a heves költekezésből azért eddig is ki tudtunk következtetni: az Epic Games Store bizony masszívan veszteséges.

Az Epicet vezető Tim Sweeney ugyan még ezt is pozitívan értékelte, de talán mégsem véletlen, hogy a cég éppen ezek után adott ki egy közleményt arról, hogy újabb 1 milliárd dollárt sikerült összekalapozniuk a befektetőiktől.

A beszámoló szerint az összeget tucatnyinál is több partner adta össze, a kiemelt bevásárló viszont a Sony Group, akik 200 millió dollárral járultak hozzá az Epic jövőbeli sikereihez. Emlékezetes, hogy a japánok tavaly nyáron 250 millió dolláros bevásárlással váltak az Epic Games 1,4%-os kisebbségi részvényeseivé, a mélyebb elköteleződés pedig jelzi, hogy nem bánták meg a korábbi döntést.

Hirdetés

Az új befektetésekkel az Epic értéke 28,7 milliárd dollárra nőtt, az irányítási jog továbbra is Tim Sweeney kezében maradt.

A közleményhez fűzött kommentárjában a vezető arról ír, hogy az új és a korábbi befektetők egyaránt támogatják az Epic és a cég által építgetett "Metaverzum" (afféle online közösségi tér) vízióját, hozzájárulásuk pedig felgyorsítja majd a Fortnite, a Rocket League, és a Fall Guys "kapcsolódó közösségi élményeinek" építését.

Sweeney szerint a forrásbevonás közvetett módon a fejlesztőket is segíti az Unreal Engine, az Epic Online Services, és az Epic Games Store révén.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)