Hirdetés

A Sony magánrepülője árulkodhat az Activision felvásárlásával kapcsolatos egyeztetésről

|

Úgy tűnik, hogy a japán cég fejesei beugrottak egy kávéra a rivális Microsofthoz.

Hirdetés

Továbbra sincs vége a Microsoft és az Activision Blizzard tavaly óta húzódó sagájának, melynek tétje, hogy a redmondiak bekebelezhetik-e Call of Dutyt, a Warcraftet és más neves szériákat birtokló játékipari vállalatóriást.

A siker esélye egyre halványabbnak tűnik, a 69 milliárd dolláros üzlet ellen ugyanis az amerikai, az EU-s és a brit versenyhatóság is kifogást emelt. A mérkőzés megfordításában bizonyára nagy segítség lenne, ha az akvizíció legnagyobb ellenzője, a konzolpiaci rivális Sony mégis a felvásárlás mellé állna, ami jelenleg ugyan nehezen elképzelhető, de a jelek szerint magas szintű egyeztetések folynak a két vállalat között.

Hirdetés

Florian Mueller, a szellemi jogi és antitröszt-ügyekre szakosodott FOSS Patents blog alapítója a Twitteren hívta fel rá a figyelmet, hogy a nyilvánosan elérhető repülési adatok alapján a Sony tulajdonában lévő Falcon 8X típusú magángép február 6-án Seattle-ben landolt, ami ugyebár csak egy köpésre van a Microsoft redmondi főhadiszállásától.

Ebből pedig adja  magát a következtetés, hogy a két cég fejesei az Activision Blizzard-ügyében tárgyaltak, de azért nem szabad készpénznek venni a dolgot, hiszen a Sony magángépe akár a vállalat szárnyai alá tartozó Bungie-hoz is érkezhetett látogatóba, amelynek ugyancsak a Seattle környékén található Bellevue ad otthont.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

Akármi is történt, az semmiképp sem lenne meglepő, ha tárgyalás folyna a Sony és a Microsoft között, a kérdés már csak az, hogy ezen a ponton mekkora befolyása lehetne a versenyhatóságok álláspontjára egy esetleges megegyezésnek. Annyi bizonyos, hogy a Microsoft hónapokkal korábban egészen addig beígérte a Call of Duty-széria playstationös kiadását, amíg a Sony igényt tart erre, így a redmondiak részéről látható a rugalmasság.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)