Hirdetés

A Sony még annyi pénzt akar költeni stúdióvásárlásra, amennyiből háromszor megvehetné a Bungie-t

|

Ugyan Activision-méretű cégeket nem fog tudni megszerezni a PlayStation, de van még mit új stúdiók bekebelezésére költeniük.

Hirdetés

Iparági pletykák szerint az idei év egyik visszatérő motívuma lehet a különböző játékfejlesztő stúdiók és kiadók felvásárlása, amik közül a Microsoft sokkolt először az Activision Blizzard bekebelezésével sokkolt, majd némileg kisebb léptékű üzletben, de azért továbbra sem aprópénzért a Sony megszerezte magának a Bungie-t.

Jim Ryan ennek kapcsán megpendítette, hogy készülnek még hasonló üzletekre, most pedig azt is megtudtuk, nagyjából mekkora mértékben nyílhat még ki a PlayStation gyártójának pénztárcája. A cég pénzügyi jelentéseiben ugyanis nemcsak a PlayStationök fogyásáról tájékoztatták a részvényeseket, hanem arról is, hogyan tervezik különböző akvizíciókkal növelni a cégbirodalmat. 

Hirdetés

A Sony azt korábban is megosztotta befektetőivel, hogy 2023. végéig kétbillió japán jent, azaz nagyjából 17,4 milliárd dollárnak megfelelő összeget különített el "stratégiai befektetésekre", aminek a részét képezi a Sony részvényeinek visszavásárlása a cég tulajdonába, illetve többek között más cégek felvásárlása is.

Egy friss riportban pedig megemlítik, hogy azok a felvásárlások és más befektetések, amik vagy végbe mentek, vagy döntést hoztak róluk, de nem zárultak le, összesen 850 milliárd jent (azaz nagyjából 7,4 milliárd dollárt) használtak el ebből a keretből.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Ebből könnyen kiszámolható, hogy még 1,15 billió jent, azaz közel 10 milliárd dollárt költhet felvásárlásokra a Sony, ami kicsit kevesebb, mint a Bungie-ért kifizetett összeg háromszorosa. Persze ebbe az egész óriáscég beletartozik, így lehet, hogy ezt már nem a videojátékos szegmensben fogják elkölteni, hanem valamelyik másik iparágban.

Ti mit gondoltok, mit kellene felvásárolnia a Sony-nak?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)