Hirdetés

A Sony részvények zuhanórepülésbe kezdtek, miután kiderült, a Microsoft megveszi az Activision Blizzardot

|

Utoljára 14 évvel ezelőtt zuhantak ekkorát a Sony részvényei, anno annak is megvolt az oka.

Hirdetés

Valószínűleg keveseknek új hír, hogy a Microsoft mintegy 68,7 milliárd dollárért megveszi a teljes Activision Blizzardot, hiszen tegnap óta gyakorlatilag csak erről szólnak a játékvilág hírei. Ahogy azt sejteni lehetett, a fejlemények nem kerülték el a Sony részvényeseinek figyelmét sem.

A tegnapi zárás után pedig kijelenthető, hogy tokiói tőzsdén közel 13 százalékot zuhant a Sony részvényeinek árfolyama. 

Hirdetés

The Financial Times és a Bloomberg szerint ez számokban kifejezve összesen 20 milliárd dolláros értékvesztést jelent. Ekkora zuhanásra utoljára közel 14 esztendővel ezelőtt, 2008 októberében volt példa. Akkor az állt az árfolyam kellemetlen alakulásának hátterében, hogy a Sonynak 100 ezer laptopot vissza kellett hívnia, mivel tűzveszélyesek voltak azok akkumulátorai. 

Más játékóriásoknak viszont jót tett a jelek szerint a felvásárlás híre, hiszen a Square Enix részvényei 3,7, a Capcom részvényei 4,6 a Konami részvényei pedig 1,7 százalékot emelkedtek, a Ubisoft árfolyama is 2,9 százalékkal nőt egyetlen nap alatt (sokan valószínűleg potenciális Microsoft-célpontokat látnak bennük). 

Nem túl meglepő módon az Activision Blizzard révények hatalmasat ugrottak, egészen pontosan 25,9 százalékot nőttek.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)