Hirdetés

A Sony tagadja, hogy gondok lennének a PlayStation 5 gyártásával

|

A japánok azt állítják, hogy a Bloomberg értesülései tévések, nem fog a korábban tervezettnél kevesebb konzol a boltok polcaira kerülni, tartani tudják az eredeti célszámokat.

Hirdetés

Tegnap mi is beszámoltunk arról, hogy a Bloomberg forrásai szerint nagyon rosszul halad a PlayStation 5-höz használt AMD processzorok gyártása, ezért a japán cég nem fogja tudni tartani az eredeti ütemezést, és végül 4 millióval kevesebb PS5 konzol készülhet csak el 2021 márciusáig, mint azt korábban tervezték. Nos, a híreszteléseket maga a Sony sem hagyta szó nélkül.

Hirdetés

A Sony illetékesei reagáltak a pletykára, és gyorsan megpróbáltak mindenkit megnyugtatni. Elmondták, hogy a Bloomberg értesülései tévednek. Bár nem bocsátkoztak részletekbe (és külön aláhúzták, hogy a gyártással kapcsolatban nem is fognak), de azt leszögezték, hogy a gyártás megkezdése óta nem változtattak a terveken, pontosan annyi PlayStation 5 konzol fog elkészülni, amennyit eredetileg is le akartak gyártani. 

Ritka, hogy egy konzolgyártó ennyire gyorsan és ennyire konkrétan reagál egy efféle pletykára, így elég biztosra vehetjük, hogy a Sony nem füllent, és a Bloomberg valóban lukra futott. A gyártási terveknél azonban két dolog valószínűleg minden potenciális PS5 vásárlót jobban érdekel: a konzol ára és pontos megjelenési dátuma. Remélhetőleg a ma este 10 órakor kezdődő legújabb PlayStation eseményen erről is szó esik. Az adást mi is élőben fogjuk közvetíteni a GameStar Hungary YouTube-csatornán.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)