Hirdetés

A Sony vásárolhatta fel az Until Dawn egykori fejlesztőinek új stúdióját

|

Miközben a vállalat ádáz küzdelmet vív azért, hogy a Microsoft ne kaparinthassa meg az Activision-Blizzardot, a jelentések szerint ő maga ismét bevásárolt.

Hirdetés

Bár a Sony nem terjeszkedik olyan tempóban, mint a Microsoft vagy az Embracer Group, azonban őt sem kell félteni, stúdióról stúdióra folyamatosan növeli a csapatainak számát. Az elmúlt években olyan cégeket kebelezett be, mint a Bungie, a Housemarque, a Bluepoint Games és a Firesprite, ráadásul részesedést szerzett többek között a FromSoftware-ben és a Devolver Digitalban is. 

Úgy tűnik, hogy miközben minden eszközzel küzdött az ellen, hogy a Microsoft felvásárolja az Activision-Blizzardot, és ezáltal megszerezze sok más mellett a Call of Duty szériát is (ami kapcsán a redmondiak hajlandóak engedni), a Sony a háttérben maga is horgászott. 

Hirdetés

A Last Stand Media munkatársa, Colin Moriarty szúrta ki, hogy az új brit stúdiót, a Ballistic Moont a Sony-tulajdonaként tüntetett fel a PitchBook.com, egy pénzügyi adatokkal és szoftverekkel foglalkozó cég. Honlapján a "felvásárolt" státusz van megadva a csapatnál, anyavállalatként pedig a Sony szerepel. Persze ez önmagában még nem túl erős bizonyíték, viszont a Sony nemrégiben álláshirdetést adott fel, amelynek keretében egy olyan munkatársat kerestek vezető beosztásra a PlayStationhöz, aki a párbeszédek tervezéséért felelne. A vállalat egy listát is közzétett, hogy a pályázó milyen belsős Sony-stúdiókkal fog együtt dolgozni, amin szerepelt a Ballistic Moon is. A hirdetést azóta frissítették és eltávolították belőle a csapatot, de az internet nem felejt. 

A brigádot 2019-ben alapították, és számos nagy stúdió korábbi munkatársaiból áll, köztük olyanokéból, mint a Supermassive Games, a Quantic Dream és a Guerrilla Games. A jelentések szerint a Ballistic Moon egy PlayStation-exkluzív címen dolgozik Project Bates kódnéven, amely állítólag egy túlélőhorror lesz, és a Guerrila Decima motorjára épül. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Persze egy Ballistic Moon össze sem hasonlítható egy Activision-Blizzard szintű gigásszal, de nagyon érdekes, hogy a Sony amiatt ágál, hogy a Microsoft exkluzívvá tenne tartalmakat, miközben ő kisebb mértékben ugyan, de kvázi ugyanezt teszi. Ti mit gondoltok erről az egészről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)