Hirdetés

A South Park miatt több száz millió dolláros perben esett egymásnak a Warner és a Paramount

|

Nem kicsi a tét, mivel mindkét fél a saját streaming platformját szeretné jobb helyzetbe hozni Trey Parker és Matt Stone animációs sorozatával.

Hirdetés

Noha a 26. évadánál tartó South Park körül mindig áll a bál valami miatt, az okok rendszerint a sorozatban gyakorta előforduló polgárpukkasztó és tabudöntögető, a társadalom elé görbe tükröt tartó tartalmakra vezethetők vissza. Ezúttal viszont egy jókora bírósági per van kilátásban, amit a Warner Bros. Discovery indított a Paramount Global ellen, amiért az utóbbi állítása szerint megtorpedózta a 2019-ben köttetett 500 millió dolláros licencmegállapodást. Ennyit fizettek a Trey Parker és Matt Stone alkotta széria streamelési jogaiért, beleértve az akkor még csak tervezett 24-26. évadokat is.

A Variety beszámolója szerint HBO Max anyavállalata nem kevesebbel vádolja üzletfelét, mint hogy az említett szerződést megszegve kevesebb epizódot szállított le a megígértnél: a 2020-as 24. évad 2 epizódból állt, a 2022-es 25. szezon is csak 6-ból, ráadásul a Warner úgy értesült, hogy a nemrég indult 26. sem lesz hosszabb az előzőnél, holott évadonként 10-10 részről állapodtak meg. Emellett az is csípi a felperes szemét, hogy a Paramount a 2021 és 2022 folyamán bemutatott különkiadásokat átirányította saját, frissen indult streamingplatformjára, a Paramount+-ra.

Hirdetés

Mindezek miatt több száz millió dolláros kártérítést szeretne tehát kiharcolni Warner, ám a Paramount nemcsak tagadta a vádakat, hanem még vissza is vágott azzal, hogy a másik fél tartozik neki a licencdíjakkal. A részletek ismerete nélkül nehéz igazságot tenni a kérdésben, nem is vállalkoznánk rá, ezt majd lerendezik egymás között a bíróságon. Ki tudja, akár még egy South Park epizód is születhet majd a hatására.

Az mindenesetre biztos, hogy a Paramountnak komoly tervei vannak a franchise-zal, az alkotók 900 millió dollárt kapnak azért, hogy az eddigieken felül 4 további évadot, valamint összesen 14 filmet készítsenek, azaz 2027-ig garantált az utánpótlás a rajongóknak. És addigra remélhetőleg a következő videojáték is elkészül.

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)