Hirdetés

A Square Enix szerint is kudarc a Forspoken, de a kiadó más játékai is gyengén teljesítettek

|

Nem tudott felnőni az elvárásokhoz a Lunimous Productions első és utolsó önálló projektje.

Hirdetés

Utolsó alkalommal tájékoztatta a befektetőket a Square Enix leköszönő elnöke, Yosuke Matsuda a kiadó pénzügyi helyzetéről, és bár valószínűleg szebb búcsúban reménykedett, nem tudott jó hírekkel szolgálni. Komoly fejtörést okozott ugyanis a cégvezetésnek a technikai hiányosságaival, valamint a szekunder szégyenérzet kiváltására tökéletesen alkalmas dialógusaival a kritikusok, valamint a játékosok jelentős részének ellenszenvét kivívó Forspoken.

A bejelentésekor még roppant ígéretes játék benyomását keltő nyitott világú akció-RPG ugyanis várakozáson alul szerepelt az eladások tekintetében is.

Hirdetés

Matsuda igyekezett azért kidomborítani, hogy voltak olyan részei a játéknak, például a harcrendszere, amit szinte egyöntetűen dicsértek (így tettünk mi is), és amire a későbbi fejlesztések során támaszkodhatnak. De összességében így sem pozitív az összkép, és gyaníthatóan a Forspoken gyengélkedése vezetett ahhoz, hogy a Luminous Productions megszűnik önálló entitás lenni, visszaolvad a Square Enixbe.

Tovább rontja a cég kilátásait, hogy az elmúlt pénzügyi év során kiadott kisebb és közepes volumenű alkotásai közül több is bukásnak bizonyult. Matsuda nem nevesítette ezeket (a Babylon's Fall például biztosan közéjük tartozik), de figyelmeztetett, hogy talán mégsem lesz képes teljesíteni növekedési céljait a Square Enix. Szerencsére maradt egy aduásza a kiadónak: a június 22-én érkező Final Fantasy XVI jó eséllyel javíthat a mérlegen.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)