Hirdetés

A Star Wars az Egyesült Királyság hatodik legjobban fogyó videojátékos franchise-a - de mi az első öt?

|

Közel 30 év eladásait összegezték most, megvan a végső lista.

Hirdetés

Hamarosan megjelenik a Star Wars Jedi: Survivor ennek kapcsán csillan fel épp bármilyen Csillagok háborúja vonatkozású hír láttán a szemem, picit kattogok már, no. Az alábbi toplista viszont tényleg érdekes, nemrég ugyanis összerakták az elmúlt közel 30 év eladási összesítőjét az Egyesült Királyságban.

A GfK, a Gallup és a Chart-Track adatait összesítve született meg a toplista, melyben az 1995 óta gyűjtött összes bevételi mutató után kiszámolt végső matek látható. Nagyon fontos azonban többszörösen aláhúzni, hogy ez a bevételi lista csak és kizárólag a dobozos eladásokat tükrözi, az utóbbi években pedig már nyilván a digitális értékesítés vált kiemeltté.

Hirdetés

A listában az egyes franchise-ok neve mellett két szám látható, az első azt mutatja, hány fontnyi bevételt termelt, illetve hány külön címből áll a franchise. Utóbbinál a The Sims esetében ne lepődjetek meg, minden kiegészítőt külön számoltak, abból pedig volt pár.

  1. FIFA - 1,96 milliárd font - 51
  2. Call of Duty - 1,53 milliárd font - 33
  3. Mario - 1,07 milliárd font - 101
  4. Grand Theft Auto - 769 millió font - 23
  5. LEGO - 506 millió font - 80
  6. Star Wars - 492 millió font - 107
  7. Pokémon - 486 millió font - 96
  8. The Sims - 438 millió font - 108
  9. Assassin's Creed - 409 millió font - 29
  10. Need for Speed - 378 millió font - 31
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)