Hirdetés

A Switch lassan megdönti a Wii eladási rekordját is, mégis csökkent a Nintendo nyeresége

|

A japán cég közzétette a második negyedév eredményeit.

Hirdetés

Nemrég számoltunk be róla, hogy Nikkei Asia jelentése szerint a Nintendo kénytelen volt visszavágni a Switch tervezett gyártási mennyiségét, mivel egyszerűen nincs elegendő alkatrész a konzolok összeszereléséhez.

A vállalat nemrég nyilvánosságra hozta az elmúlt 6 hónapról szóló pénzügyi jelentését, ami arról árulkodik, hogy a remekül sikerült tavalyi évnél ugyan nehezebb időszakot élnek meg a japánok, de még így is jelentős nyereséget termel a játékbiznisz.

Hirdetés

Beszédes adatot közölnek a Switch frissített eladási számai: a Nintendo hivatalos oldala szerint a hibrid konzol különböző változataiból már 92,87 millió példány fogyott, ami csaknem 4 millióval több az augusztusban közölt 89,04 milliós mennyiségnél. A Switch ezzel még közelebb került a 2006-ban bemutatott Wii 101,63 milliós rekordjához, ami az új OLED modell megjelenésével már kicsit sem tűnik megdönthetetlennek.

Ami pedig a pénzügyeket illeti, az elmúlt fél évben a következőként alakultak a Nintendo bevételei:

  • Nettó árbevétel - 624,2 milliárd jen (kb. 5,47 milliárd USD) - 18,9%-os csökkenés az előző évhez képest.
  • Működési eredmény - 219,9 milliárd jen (kb. 1,93 milliárd USD) - 24,5%-os csökkenés az előző évhez képest.
  • Nettó nyereség - 171,8 milliárd jen (kb. 1,5 milliárd USD) - 19,4%-kal alacsonyabb az előző évhez képest.
Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Magyarán a japánok továbbra is masszív profitot termelnek, a csökkenés leginkább annak tudható be, hogy a pandémia karanténokkal sújtott tavalyi évében kiugróan jól teljesített a Switch, nem kis részben az Animal Crossing: New Horizons elképesztő sikerének köszönhetően.

A jövőre nézve viszont nagy kérdés marad, hogy az elkövetkező hónapok során mennyire fogja majd vissza a hibrid konzol gyártását az alkatrészhiány.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)