Hirdetés

A Take-Two vezetője szerint készen állunk a 70 dolláros és 80 eurós játékokra

|

Az NBA 2K21 kiadója nem tart attól, hogy a vásárlókat elriasztja a merészebb árszabás.

Hirdetés

Az NBA 2K21 rengeteg hűséges rajongóval bír, a next-gen verzió látványától pedig nekünk is leesett az állunk, de ami a monetizációt illeti, enyhén szólva sem ez a legszemérmesebb játék a piacon. A Take Two-nál eleve nem finomkodnak a mikrotranzakciókkal, amire még rátett egy lapáttal az átugorhatatlan reklámok megjelenése és a tavalyi áremelés is.

Az NBA 2K21 következő generációs változata az USA-ban 60 dollár helyett 70 dollárba kerül, míg Európában 70-ről 80 eurósra hízott az árcédula. A drágulásnak természetesen senki sem örül, amit jól mutat, hogy Strauss Zelnick, a Take-Two vezetője még a napokban is magyarázkodni kényszerült a döntés miatt. A CEO-nak a Morgan Stanley Technológiai, Média- és Telekommunikációs Konferencián tették fel a kérdést, hogy mi indokolta az áremelést.

Hirdetés

Zelnick pedig lényegében a játék által nyújtott tartalmakkal, illetve az AAA-játékoknál standardnak számító 60 dolláros ár elinflálódásával indokolta a döntést:

"Bejelentettük a 70 dolláros árat az NBA 2K21-nél, mivel úgy gondoltuk, hogy egy sornyi rendkívüli élményt és magas újrajátszhatóságot nyújtunk, a legutóbbi nagy amerikai áremelés pedig 2005-2006 körül volt, így szerintünk a vásárlók készen álltak rá."

A Take-Two CEO-ja a jövőbeli next-gen játékaik árazására is kitért, melynek kapcsán elmondta, hogy az egyes címeknél külön-külön hozzák majd nyilvánosságra az árakat, tehát az NBA 2K21 drágulása nem feltétlenül jelenti, hogy később minden Take2-s móka 70 dollárról/80 euróról indul.

Zelnick továbbá hangsúlyozta a jó ár-érték arány fontosságát is kijelentve, hogy szeretnének mindig többet nyújtani, mint amennyit a vásárlók fizetnek:

"Ha elmész egy kiváló étterembe, tehát egy nagyon-nagyon jó étterembe és nagyszerű ételt eszel remek kiszolgálással, még akkor sem fogsz soha visszatérni, ha úgy érzed, hogy kétszeres árat számoltak fel."

Már csak az a kérdés, hogy a valóságban is sikerül-e megfelelni a vásárlói elvárásoknak, mert habár a 60 dolláros árszínvonal valóban régebbi keletű, 15-16 éve még egyik játék sem hemzsegett mikrotranzakcióktól.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)