Hirdetés

A Tencent mégsem vette meg az Arma 3 és a DayZ fejlesztőstúdiójának nagy részét

|

Tévesnek bizonyult a Tencent nagybevásárlásának híre, kiderült, nem vették meg Bohemia Interactive nagyját.

Hirdetés

Frissítés: Közben kiderült, hogy a felvásárlás híre mégsem igaz, ezt maga Petr Poláček, a Bohemia Interactive marketinges vezetője közölte a Hospodářské Noviny oldalnak. Poláček úgy fogalmazott, hogy a Tencent nem vette meg őket, a Bohemia Interactive továbbra is egy független stúdió marad. Nem tudják, honnan származhattak a téves információk. Ettől függetlenül a szoros stratégiai együttműködés továbbra is fennáll a két cég között. 

Eredetileg írtuk: Utolsó híreink a Bohemia Interactive-ról azok voltak, hogy elkezdték leépíteni a céget, és több stúdiójukat is bezárták. Legutóbbi nagy dobásuk, a DayZ rettentő ígéretesen indult, végül azonban az egész játék az érdektelenségbe fulladt, ahogy egyre csak tolódott a megjelenés, ez pedig valószínűleg felőrölte stúdió erőforrásait. Most a kínai Tencent csapott le a csapatra, és 70-80% körüli részesedést vásárolt benne, tehát valószínűleg komoly terveket dédelgetnek velük kapcsolatban.

Hirdetés

A Bohemia Interactive és a Tencent a múltban már folytatott partneri viszonyt, a fejlesztőcsapat Ylands című sandbox játékának kiadása kapcsán. Egy elemző szerint pontosan itt lehet a kutya elásva, ugyanis a Tencent, mely komoly kiadó Kínában is, ezzel szeretné felvenni a versenyt legnagyobb konkurensével, a NetEase-zel, akik a Minecraft kiadásáért felelnek a távol-keleti országban.

Éppen ezért 260 millió dollárért vásároltak most be Bohemia Interactive részvényekből, ezzel a cég legnagyobb része hozzájuk került, viszont egyelőre semmilyen hivatalos infót nem adtak ki arról, hogy mik a terveik a cseh stúdióval. Nem tudni továbbá azt sem, hogy a felvásárlás következtében megszűnik-e a DayZ és az Arma 3 támogatása, mely a fejlesztők korábbi nyilatkozatai szerint zavartalanul zajlott volna a leépítések ellenére is. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)