Hirdetés

A The Day Before fejlesztői szerint náluk mindenki önkéntes, csak van, akit fizetnek is ezért

|

Nem látják, mi a probléma azzal, hogy a The Day Before-on a fejlesztők egy része anélkül dolgozik, hogy bármennyi pénzt kapna érte.

Hirdetés

Óriási várakozás övezi a Fntastic fejlesztőcsapatnál készülő The Day Before-t, amely a Steamen az egyik legtöbbször kívánságlistára rakott játék. Eredetileg június 21-én jelent volna meg, viszont a csapat jobbnak látta közel egy évvel elhalasztani a járvány okozta nehézségek miatt.

Azt nem tudjuk, a fejlesztés hogy áll, viszont a készítőknek most egy kisebb kényelmetlenséggel kellett foglalkozniuk, miután sajátosan értelmezik az "önkéntes" szó jelentését.

Hirdetés

A hivatalos oldalon is az szerepel, hogy a céges kultúra alapjait az önkéntesség elve adja, és mindenki, aki náluk dolgozik, "önkéntes". Vannak a teljes állású és a részmunkaidős önkéntesek, akik közül előbbiek fizetést kapnak, utóbbiak anélkül segítenek a fordításban és a moderálásban, hogy fizetés illetné meg őket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Eurogamer kíváncsi volt arra, miért van szüksége a Fntasticnak ingyen munkaerőre, ezért megkérdezték a csapatot, hogy pontosan hogyan is épül fel a szerkezet. A kép nem lett tisztább, a közleményben az alábbiak szerepeltek:

"A cégünk értékei az önkéntesség elvére épülnek, ami azt jelenti, hogy mindenki, aki nálunk dolgozik vagy önkéntesként segít saját akaratából teszi, elszántsággal cselekszik, lelkesedésből, és ahogy csak tudja, támogatja a csapatot. Világszerte rengetegen segítenek nekünk sokféleképp, ők a részmunkaidős önkénteseink."

Később egy újabb közleménnyel jelentkeztek, amiben már azt is kifejtették, hogy az önkéntes (volunteer) szó a latin voluntarius szóból ered, aminek jelentése "szabad akaratból". Több mint 100-an teljes munkaidőben dolgoznak velük művészekként, mérnökökként, HR szakértőként Szingapúrból, Oroszországból, Hollandiából, Thaiföldről, Ukrajnából, Finnországból, Kazahsztánból és Fehéroroszországból, míg 40 részmunkaidős, amerikai és más területeken élő önkéntes támogatóként segít, tesztel, lokalizál.

Az volt ugyanis a tapasztalatuk, amikor egy ismert, jó hírű fordítócéggel dolgoztak a Propnight lokalizálásán, hogy nem végeztek kifogástalan munkát, a közösség tagjainak kellett kijavítani a hibákat, és ők segítettek a bugok megtalálásában, a csalók kiszórásában, és a Discord-közösségek szervezésében is. Néhány külsőst szeretnének alkalmazni majd a későbbiekben teljes munkaidőbe.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)