Hirdetés

A TikTok is megindul a gaming felé

|

Az elsősorban mobilra tervezett videómegosztó oldalra már most is elképesztően nagy tömegek kattantak rá, de úgy néz ki, ezzel sem elégszenek meg.

Hirdetés

Egyelőre még mindig a YouTube a videómegosztó oldalak királya, de a TikTok hihetetlen sebességgel zárkózik fel a Google szolgáltatásához, főleg ami a mobilos felhasználást illeti. A kifejezetten vertikális videózásra tervezett platform már most egymilliárd aktív felhasználónál tart havonta, de a cég most újabb nagy vallalkozásba kezdett.

A Reuters legfrissebb jelentése szerint a TikTok a videómegosztás mellett a gaming világába is szeretne belekóstolni és már el is kezdték az első tesztköröket, ugyanis egyes vietnámi felhasználók már kipróbálhatják azt az új verziót, amelyben kisebb játékokat is játszhatunk az alkalmazáson belül.

Hirdetés

A TikTok egyik képviselője a Reuters megkeresésére elárulta, hogy míg egyelőre valóban csak egyszerűbb játékok kerülnek az alkalmazásba, ennél jóval messzebbre nyúlnak az ambícióik és idővel nagyobb szabású gaming projektekbe is bele fognak vágni.

Egyáltalán nem meglepő a TikTok részéről ez a lépes, hiszen elsősorban a fiatalabb, játékokban jártas generáció képzi a közönségét, ráadásul nem ők lennének az első cég, akik más iparból próbálnak belépni a gaming piacra, a Netflix pár évvel ezelőtt nagyon hasonló terveket jelentett be. Mindenesetre kíváncsian várjuk, hogy a TikTok hogyan képzeli ezt el.

Ti mit gondoltok? Van potenciál a TikTokos játékokban?

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)