Hirdetés

A tőzsdebotrányos GameStop részvények szárnyalása sem mentette meg a vezetőséget

|

Folytatódik a GameStop vezetőségének átalakítása, és a legutóbbi jelentések szerint a cég ezúttal a fejet szeretné lecserélni.

Hirdetés

A Reuters értesülései szerint a GameStop elkezdett új elnök után kutatni. A cég nem volt hajlandó kommentálni a dolgot, de a folyamatos együttműködése a fejvadász cégekkel meglehetősen beszédes.

A CEO váltáshoz valószínűleg köze van a múltheti eseményeknek, amikor is a GameStop befektetői Ryan Cohent választották vezetőjüknek. Cohen társalapítója volt egy nagyon sikeres, online kisállat eledel üzletnek, a Chewynak.

Minden jel azt a benyomást erősíti, hogy a GameStop a dobozos játékok árusításáról legalább részlegesen át szeretne állni az online értékesítésre.

Hirdetés

A CEO váltás is valószínűleg ezt szolgálja, mivel a jelenlegi elnöknek, George Shermannek leginkább a fizikai piacon vannak tapasztalatai. Mondjuk a cég leginkább ennek köszönhette, hogy a COVID-19 közepén sem süllyedt el az egész vállalat.

A váltás alapvetően érthető lépés: a videojátékok dobozos eladásai a töredékét hozták a 10 évvel ezelőtti adatoknak. A GameStop is kénytelen lesz adaptálódni a megváltozott igényekhez és fogyasztói szokásokhoz, különben bezárhatják a boltot, mert a tőzsde forradalma nem fogja örökké életben tartani őket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)