Hirdetés

A Twitchen már van népszerűbb téma a játékoknál

|

Ismét nézettségi rekordot döntött a Twitch, ugyanakkor meglepő módon nem egy felkapott videojáték végzett az élen.

Hirdetés

A koronavírus hatására meghozott korlátozások pozitívan befolyásolták a Twitch nézettségi adatait 2020 első negyedévében, hiszen még többen maradtak otthon és kikapcsolódásként tömegek pillantottak bele hosszabb-rövidebb időre a livestreamekbe. Az első negyedévben így a Twitch felületén több mint 3 milliárd órányi adást tekintettek meg az emberek, ami egyúttal rekordot is jelentett. A második negyedév pedig még ennél is sikeresebb volt, további csúcsokat tudott megdönteni az Amazon tulajdonában lévő platform.

Hirdetés

A Streamlabs és a Stream Hatchet gazdasági beszámolói alapján ugyanis 2020 második negyedévében több mint 5 millárd órán keresztül követtek streameket az emberek, ami 62,7%-os növekedés az előző időszakhoz képest. Ez az eredmény pedig 83,1%-os emelkedést mutat a tavalyi évhez képest, vagyis a Twitch változatlanul dominálja a piacot a maga 67,6%-os részesedésével. Kivételesen magas a streamelt órák száma (192,7 millió), az egyedi csatornák száma (közel 10 millió), valamint az átlagos egyidejű nézőszám is (2,4 millió), utóbbi 63,4%-kal magasabb az első negyedévben regisztráltnál.

A Mixer július 22-i bezárását követően garantáltan átrendezi a piacot, viszont egyelőre csak találgatni lehet, hogy a történesek a Twitch számára fognak kedvezni, vagy inkább a Microsofttal együttműködő Facebook Gaming népszerűségének tesznek jót. A Twitch jelenlegi egyik legnagyobb vetélytársa, a YouTube Gaming Live is látványos növekedésnek indult 2020 második negyedévében, de számai még elég szerények piacvezetőhöz képest (1,5 milliárd óra nézettség, 16,9 millió közvetített óra és 1,1 millió csatorna).

Érdemes azt is megnézni, hogy a vizsgált időszakban melyek voltak a legnagyobb érdeklődésre számot tartó csatornák, valamint a legtöbb nézőt vonzó témák. Utóbbiak sorrendjét egy-egy izgalmasabb megjelenés bármikor szétzilálhatja, simán elképzelhető, hogy a lendületesen kezdő Hyper Scape képes lesz beverekedni magát az élbolyba. Mint a The Esports Observer fenti grafikonján, a Valorantnak olyan jól sikerült a bravúr, hogy még a Fortnite-ot is meg tudta előzni, így a dobogó két alsó fokára a Riot Games egy-egy játéka állhatott fel. De még a League of Legends sem volt képes megakadályozni a Twitchen az utóbbi néhány évben rohamosan szaporodó, és a gaminghez sokszor még csak érintőlegesen sem kapcsolódó témákat érintő ún. általános kibeszélőcsatornákat. Magyarán a csevegés több embert hozott lázba, minthogy azt nézze, hogyan játszanak mások.

Nem árt azt sem észben tartani, hogy a Mixer megszűnésével ismét szabadúszóvá vált népszerű streamerek felbukkanása komolyan átrendezheti az erőviszonyokat. Ninja akár egymagában képes lehet arra, hogy megakadályozza Fortnite területvesztését.

Ti is hozzájárultatok a Twitch rekordjaihoz?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)