Hirdetés

A Ubisoft ajándék NFT-kkel próbálja megszerettetni saját dolgozóival a Quartzot

|

Több módszerrel igyekszik meggyőzni munkatársait a Ubisoft, hogy ne gyűlöljék a blokklánchoz kötött kozmetikai tárgyakat.

Hirdetés

Tavaly év végén úgy tűnt, a nagyobb játékkiadók 2022-ben tömegével fogják leleplezni a különböző, a játékaikba NFT-kez hozó kezdeményezéseket, de az EA visszatáncolásával már közel sem vagyunk benne olyan biztosak, hogy mindent letaroló trend lesz a blokklánchoz kapcsolódó játékokból. Az egyik cég, ahol viszont kötik az ebet a karóhoz, a Ubisoft, egy friss beszámoló szerint viszont a játékosok előtt a dolgozóikkal szeretnék megkedveltetni a koncepciót.

A francia székhelyű vállalat NFT-s kezdeményezése, a Quartz leleplezése után is megjelent több tudósítás is arról, hogy a munkatársakat kifejezetten taszítja az olyan trendek hajszolása, mint a "Web 3.0", a blokklánc, vagy épp a metaverzum, főleg, ha azoknak nincs egyértelmű előnye a játékélmények szempontjából. A Kotakunak nyilatkozó munkatársak elmondása szerint épp ezért a Quartzért felelős csapat nemrég egy újabb előadást tartott, hogy megpróbálja meggyőzni kollégáit arról, hogy a rendszer valóban hasznos lesz a jövőben.

Hirdetés

A névtelenül nyilatkozó dolgozók elmondása szerint viszont ennek a találkozónak is olyan volt a hangvétele, mint Nicolas Pouard nemrég tett nyilatkozatáé, ami szerint csak az nem lelkesedik az NFT-ért, aki nem érti őket. Így talán a foglalkozás pont az eredeti céljával ellentétes eredményt hozott, és még több ubisoftost győzött meg róla, hogy a Quartz totális zsákutca, részben azért is, mert semmilyen érdekes dizájnbeli elemet nem tud felmutatni, viszont biztonsági rések tátonganak rajta.

Emellett az NFT-s platformon egyelőre az sem megoldott, hogy a Digitnek nevezett kozmetikai cuccokat egy játékból egy másikba át lehessen vinni, ami a kezdeményezés egyik alapvető ígérete.

A friss beszámoló szerint az sem vette ki magát igazán jól a munkatársaknál, hogy a Tom Clancy's Ghost Recon sorozat huszadik évfordulójának belsős ünneplését is az NFT-khez kötötte a kiadó.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A borzasztó rajt után a játékot kipofozni, és a gamerek jóindulatát visszaszerezni igyekvő Ghost Recon Breakpoint csapat tagjai arra kapnak majd lehetőséget márciusban, hogy a lenti screenshoton látható, NFT-ként működő játékbeli sapkát igényeljék majd.

A munkatársak valószínűleg jobban örültek volna egy kisebb bónusznak, vagy annak, ha a Ubisoft ténylegesen legyártotta volna ezeket a sapikat, és abból adott volna nekik egyet. Persze, ha találnak vevőt a Digitekre (amire eddig nem sok esély mutatkozik), akkor végülis maguknak még elkészíthetik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)