Hirdetés

A Ubisoft egyik divíziójánál diszkrimináció miatt zajlik vizsgálat

|

Az Activision Blizzard balhé még el sem csendesült, a Ubisoftnál ismét felütötte fejét egy botrány.

Hirdetés

Csak idő kérdése volt, hogy a játékiparban is hasonló botrányok pattanjanak ki, mint amik megrengették Hollywoodot. Az egyik legnagyobb illúziórombolást a játékfejlesztés szépségeivel kapcsolatban a Ubisoft okozta, de az utóbbi időben az Activision Blizzard viselt dolgaitól is hangos volt a sajtó. Sorban távoznak vezetők és hullanak fejek (olyan kis csapatoknál is, mint a Fullbright) olyan problémák miatt, mint a szexuális zaklatás, a toxikus viselkedés vagy a mérgező légkör.

Bár a közvélemény sokáig azt hihette a Ubisoftnál történt  tisztogatások után, hogy javult a munkatársak helyzete, azonban ez sajnos nem igaz. Mi sem bizonyítja jobban ezt, minthogy a vállalat alkalmazottai nemrég csatlakoztak az Activision Blizzard tiltakozó dolgozóihoz: 32 stúdió 500 jelenlegi és egykori fejlesztője biztosította támogatásáról sorstársaikat, egyúttal változtatást követeltek az iparágban és a Ubisoftnál egyaránt. Míg Yves Guillemot vezérigazgató sikerekről beszélt, addig a munkatársak szerint semmi érdemi változás nem történt az utóbbi időben.

Hirdetés

Így érkeztünk el a legújabb fejleményig, a Ubisoft Singapore ügyéig. Ez az a stúdió, amely a Skull & Bones-t próbálja sokadjára tető alá hozni, és ahol tavaly mennie kellett az ügyvezető igazgatónak, Hugues Ricournak, miután a Kotaku utánajárása vizsgálatokat eredményezett.

Most újfent a szingapúri divízió van terítéken, ugyanis vizsgálat zajlik a stúdiónál diszkrimináció és szexuális zaklatás miatt. A The Straits Times beszámolója szerint a dolgozók érdekeit védő szervezet, a TAFEP a közelmúltbeli jelentésekre hivatkozva névtelen panaszokat kapott a cég egyes alkalmazottaitól, amik alapján zaklatások és megkülönböztetések zajlanak házon belül. 

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A TAFEP az érintett vállalatokat ilyenkor belső vizsgálatokra szólítják fel tanúk és áldozatok kihallgatásával, valamint azt is megköveteli tőlük, hogy új irányelveket vezessenek be, hogy a jövőben ne fordulhasson elő többet hasonló. Ha beigazolódik, hogy a Ubisoft Singapore-nál sérülnek az alkalmazottak jogai és visszaélések történnek, akkor az komoly következményekkel jár.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)