Hirdetés

A Ubisoft fejlesztői sem értik, mire jó a kiadó NFT-kísérlete

|

A Quartz bejelentését nemcsak a nyilvános fórumokon, hanem a Ubisoft belső hálózatán is kételkedő kommentek fogadták.

Hirdetés

A múlt héten tette publikussá első, az NFT-ket ténylegesen a kiadó saját játékába integráló kezdeményezését a Ubisoft, de a közönség első reakciója a Quartzra túlnyomó részt negatív volt. Miként a Kotaku megtudta, a cég saját közösségi platformján, a MANA-n közzétett poszt, ami a Quartzot bemutatta, szintén nem túl lelkes hozzászólásokat váltott ki a Ubisoft munkatársaitól.

A lap betekintést nyert a bejelentésre érkezett reakciókba, amikben a fejlesztők egyfelől féltik a Ubisoftot az NFT-ket elutasító játékosok haragjától, másfelől nagyrészt egyetértenek a gamerekkel abban, hogy nem látják, milyen előnyöket hoz a blockchain felhasználása a játékaikba.

Hirdetés

"Továbbra sem látom, milyen 'problémát' old meg ez"

- írta egy dolgozó.

"Tényleg megéri az (extrém) rossz publicitás, amit ez okozni fog?"

- teszi fel a kérdést egy másik.

"Általában próbálok pozitívan állni a bejelentéseinkhez, de ez tényleg felkavaró"

- csatlakozott hozzá egy kollégája.

De voltak olyan munkatársak is, akik ennél sokkal markánsabban fogalmazták meg az NFT-kkel kapcsolatos kritikájukat:

"Hogyan lehet, hogy a magántulajdont, a spekulációt, a mesterséges ritkaságot és az egoizmust látva valaki azt mondja »Igen, ez jó, erre szükségünk van, tegyük a művészetek részévé«?"

A kicsavart módszerekkel ritkává tett digitális tárgyakkal kapcsolatos félelem egyébként rendkívül hamar valóra is vált, a Ghost Recon Breakpointhoz bejelentett három kozmetikai tárgy közül ugyanis a sisakot csak azok kaphatják meg, akik már legalább hatszáz órát játszottak a játékkal PC-n, de nekik is csupán 250 darab áll rendelkezésükre.

Emellett a Quartz környezetre való hatása - konkrétan az árampazarlás - kapcsán is megjelentek kételkedő kommentek a Ubisoft belső platformján. Ezek annak ellenére nem elhanyagolhatók, hogy  a Ubisoft kiemelte minden lehetséges alkalommal, hogy NFT-s kezdeményezése mögött álló blockchain a kevésbé pazarló proof of stake módszerrel működik, így állítása szerint százmilliószor kevesebb energiát igényel, mint mondjuk a bitcoint üzemeltető hálózat.

Az összes kétség ellenére a Ubisoft továbbra is markánsan kiáll véleménye mellett (például véleménycikkben is), hogy a blockchain a játékok jövője, de erről egyelőre még nem sikerült sok mindenkit meggyőznie.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)