Hirdetés

A Ubisoft is szeretne blockchain technológiát használni a játékaiban

|

A kiadó-fejlesztő több fronton is befektetett a blockchain játékos felhasználásait kutató projektekbe.

Hirdetés

Nekünk, játékosoknak néha kifejezetten aggasztó azt hallani, hogy a játékkiadók új üzleti modellekkel kísérleteznek annak érdekében, hogy minél nagyobb bevételt sajtoljanak ki termékeikből, így kinek-kinek saját vérmérséklete szerint a Ubisoft legújabb pénzügyi jelentése is okot adhat a szemöldökráncolásra.

Hirdetés

A kiadó igyekezett mindenkit megnyugtatni annak kapcsán, hogy a free-to-play játékok piacán is helyet keres magának (a játékosokat azzal, hogy nem verik szét a modell kedvéért az Assassin's Creedet, a befektetőket pedig azzal, hogy a kezdeti nehézségek ellenére itt is sikeresek lesznek), de nem ez az egyetlen üzleti terület, amit megemlítenek a beszámolóban. Kitértek a blockchainre is, amit a riportban a jövő technológiájaként említenek.

A részvényeseiket arról tájékoztatták, hogy a Ubisoft befektetett az Animoca Brands nevű cégbe, ami elmondásuk szerint a blockchain és a gaming találkozásában található, még kiaknázatlan terület egyik vezető vállalata. Az Animoca weboldalán egyébként olyan projektekről olvashatunk, mint egy több autó- és motorversenyzős játékot összefogó fizetőeszköz-platform, ami blockchain alapon működik, illetve egy Sandbox névre hallgató kreatív virtuális tér (kicsit talán a Dreamshez hasonlít, amennyiben saját játékokat is készíthetünk benne), ahol játékbeli alkotásainkat NFT-ként is eladhatjuk.

Emellett a Ubisoft a saját Enterpreneurs Lab start-up programján belül is kísérletezik blockchain technológiával, illetve alapító tagja a Blockchain Game Alliance-nek is. Ezt követően kiemeli a beszámoló, hogy ahogy más innovatív technológiák kapcsán tenni szokták, hamar elkezdik vizsgálni a blockchain lehetőségeit, nehogy lemaradjanak a versenytársak mögött, illetve kutatják, hogyan lehetne legyőzni a technológia gyermekbetegségeit.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Kiemelték továbbá, hogy a blockchain segítségével a játékosok valóban a játékbeli tárgyaik és fizetőeszközeik tulajdonosai lehetnek (hiszen a rájuk vonatkozó adatok nemcsak a szolgáltató szerverein, hanem a blokklánc rendszerén keresztül egyszerre sok helyen kerülnek tárolásra). Ezzel együtt sokan nincsenek róla meggyőzve, hogy a játékvilágnak valóban szüksége van a blockchain technológiára, egyrészt a hozzá kapcsolódó nagy energiaigény miatt, ami kapcsán külön érdekesség, hogy a Ubisoft az ígérte, 2023-ra 8,8%-kal csökkenti a karbonlábnyomát.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)