Hirdetés

A Ubisoftot nem tántorítja el az NFT-ktől a Quartz népszerűtlensége

|

A Ubisoft NFT-kkel foglalkozó vezetője szerint, ha követik a kiadó három alapelvét, nem lesz gond a blockchain használatából.

Hirdetés

Azon kívül, hogy a többi nagy kiadót sikerült beelőzniük, a Ubisoft számára nem sok pozitívumot hozott eddig NFT-s kezdeményezésük, a Quartz elindítása. Az igyen kiadott kozmetikai cuccok alig bonyolítottak forgalmat, de a játékosok ellenszenve mellett saját dolgozóik nemtetszését is sikerült kivívnia a vezetőségnek.

A kiadó ennek ellenére eltántoríthatatlan a technológia használatától, erről pedig már nem csak saját munkatársaiknak meséltek.

Hirdetés

A témáról egy, a kriptovalutákban a végletekig hívő híroldalnak, a Decryptnek nyilatkozott Didier Genevois, a Ubisoft Blockchain Technológiai igazgatója. Megszólalása viszont kísértetiesen emlékeztetett a kiadót nemrég a saját felmondott dolgozójától ért kritikára, ami szerint a vezetőség a problémákat a szőnyeg alá söpörve saját pozitív jövőképét ismételgeti. Genevois mondanivalójának a legfontosabb része az volt persze, hogy a negatív visszhangok ellenére nem állnak le a blockchainhez kapcsolódó kezdeményezéseikkel.

"A bejelentés óta rengeteg visszajelzést kaptunk, és halljuk a bátorító és az aggódó szavakat is. Megértjük, honnan erednek a technológiával kapcsolatos érzések, és az utunk minden lépése előtt figyelembe kell őket vennünk. Ez a kísérlet arról szól, hogy megértsük, hogyan fogadják és hogyan fogadhatják el a játékosaink a decentralizációban rejlő értékek ajánlatát. Tudjuk, hogy ez egy nagyobb változás, ami időbe telik majd, de hűek maradunk a három elvünkhöz"

- kezdte a Ubisoft döntéshozója.

Később kifejtette azt is, hogy mik az elveik, amikből a felsorolás végére négy lett. Genevois szerint a céljuk, hogy "a technológiát felelőségteljesen használjuk", emellet "biztonságos környezetet építsünk", ahol a játékosok felfedezhetik, hogyan működnek az NFT-k, továbbá "csak energiahatékony proof-of-stake blockchaineket használunk", és végül "a játékosok számára tényleges előnyökkel bíró ajánlatokat tegyünk, amik javítják a gaming élményeiket."

Beszélgetnél velünk erről a hírről?

Lennél a GS közösség tagja? Gyere a GS Party/Chat Facebook csoportba, dobj fel témákat, dumálj régi és új GS írókkal, olvasókkal!

A Ubisoft egyben bejelentette az interjúban, hogy a Quartz üzemeltetésére használt Tezos után egy másik, Aleph.im nevű, több blockchaint is használó platformmal is együttműködést alakítottak ki. Az interjúban megszólalt az Aleph.im alapítója is, aki azt jósolja, hogy idővel minden nagyobb játékkiadó címeiben helyet kapnak az NFT-k, ami állítása szerint "egy áttörés lesz", ami "még élvezhetőbbé teszi a gaming élményeket".

Hogy hogyan, arra már nem tért ki a cikk.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)