Hirdetés

A Vicarious Visions teljesen beolvad a Blizzardba, elhagyja régi nevét is

|

A dolgozók szerdán, minden előzetes információ nélkül kapták meg a hírt. Rengeteg a kérdés, és nagyon kevés a válasz.

Hirdetés

Egy szerdai meetingen hozta az Activision Blizzard a Vicarious Visions dolgozói tudtára, hogy a csapat teljesen be fog olvadni a Blizzard stúdiójába, és hogy ennek következtében a Vicarious Visions névtől is meg fognak válni.

A Polygont erről a VV-nél alkalmazásban lévő fejlesztők egy része értesítette, és hozzátették, hogy egyébként a szerda reggelre betervezett találkozóról csak annyit tudtak, hogy egy gyors és könnyed megbeszélés lesz. Míg sokan már január óta sejtették, hogy ebben az irányba tartanak az események, a felettesek nem jeleztek előre senkinek semmit.

Hirdetés

A Vicarious munkatársai közül sokan azt feltételezték, hogy a januárban megindult beolvasztás ott ér majd véget, hogy a csapat identitását és részben önállóságát is megőrizve külön dolgozhat majd a Blizzard esernyője alatt. Most úgy tűnik, hogy ennél jóval mélyebb integrációról van szó, és a névváltoztatás is teljesen készületlenül érte a srácokat. Egyelőre azt sem tudják, hogy mi lesz az új nevük, bár a Polygon forrásai szerint a Blizzard Albany talán a legvalószínűbb. A Blizzardnak egyébként is szokása a telephelyéről elnevezni csapatait, mint ahogy a texasi irodának is a Blizzard Austin nevet adták.

A Polygonnak nyilatkozó fejlesztők nagyja szerint a bejelentés ugyan nem volt meglepő, de csalódtak a folyamat stílusában, pláne most, hogy a Blizzard átláthatóbb bánásmódot ígérget egy ideje. Nekik senki sem szólt előre, hogy mi készül, így például a szerdai meetingre is jelmezben mentek. Épp egy beöltözős napot tartottak halloween alkalmából.

"Nagyon ment a magyarázás az átláthatóságról a bírósági ügy után, közben pedig simán a sötétben tartottak minket. Olyan messze vagyunk az átláthatóságtól, amennyire csak lehet."

A meetingen a vezetőség azt állította, hogy jelenleg nem terveznek létszámleépítést, és nem számítanak arra, hogy bármit változna a csapat felállása a közeljövőben. Ettől függetlenül rengeteg kérdésre nem adtak választ.

Az Activision még idén januárban küldte át a Vicarious Visions csapatát a Blizzardhoz, hogy segítsenek nekik tető alá hozni a Diablo II: Resurrectedet. Az eredmény egy kiváló játék lett, ráadásul időközben a VV elnöke, Jen Oneal be is került a Blizzard vezetőségébe. A mostani történések így annyira nem meglepőek, de ahogy levezénylik az átmenetet, az sokat elárul a cégnél uralkodó állapotokról.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)