Hirdetés

A Warner állítólag már dolgozik az alkotóikkal való új fizetési megállapodásokon

|

Az értesülések szerint így próbálják kompenzálni a 2021-es Warner-filmek alkotóit az azonnali HBO Max-premier miatt.

Hirdetés

Miután decemberben bejelentette, hogy 2021-es filmjei nemcsak moziban, de a mozipremierrel egyidejűleg az HBO Maxen is bemutatásra kerülnek, a Warner több forrás szerint is épp alkotóikkal való fizetési megállapodásait dolgozza át.

A Bloomberg múlt hétvégi cikke szerint a stúdió a mozis jegybevételtől függetlenül biztosíthat gázsit filmkészítőinek és a stábtagoknak, nagyobb részüknek az HBO Maxtől bejött, a 31 napos elérhetőségért kiperkált díjból, miközben teljesítményalapú bónusz is nagyobb eséllyel járhat mostantól.

Hirdetés

Sőt, a korábban megszabotthoz képest feleakkora mozis bevétel után is dukál a prémium, ha pedig a premierre több mozi is bezárni kényszerül a vírus miatt, úgy ez az alsó határ még lejjebb csúszik (a cikk "Covid-19-szorzóként" hivatkozik a gyakorlatra). Aki eddig is részesedett a jegyekből származó profitból, annak ezt az on-demand és digitális ágból jött nyereséggel együtt továbbra is biztosítják.

A 17 Warner-film azonnali streampremierjéért többek közt az egyik ilyet, a Dűnét rendező Denis Villeneuve sem lelkesedett kifejezetten, míg a Forbes szerint állítólag épp a bejelentés előtt akadályozta meg a Warner, hogy a Legendary Pictures eladja 225 millió dollárért a Netflixnek a 180-200 millióból készült Godzilla vs. Kongot. Állítólag már ez utóbbi cím vadiúj kifizetési dealjéről is javában tárgyalnak, persze immáron a Warnerrel, de azt nem tudni, hogy a tizenhét film esetében bármelyiknél is született-e új megállapodás. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)