Hirdetés

Megjött az Activision pénzügyi jelentése, többet termeltek, mint hitték

|

Az Activision nyilvánosságra hozta a tavalyi év végi pénzügyi jelentését, ami nagyon szép számokat mutatott.

Hirdetés

Ma az Activision kiadta az utolsó negyedéves pénzügyi jelentését, ami 2016. december 31-ig bezárólag foglalja össze az elmúlt időszak bevételeit és egyéb számait. A kiadó boldog, a befektetők még inkább.

Az eredményeket a kiadó egyszerűen és elegánsan annyival foglalta össze, hogy jobb, mint amire számítottak.

A negyedik negyedévben 2,014 millárd dollárt termelt a kiadó, miközben eredetileg 1,856 milliárd számítottak az elemzők. Tavaly ugyanebben az időszakban 1,353 milliárdot hozott. A 2016-os év egészében 6,608 milliárd lett a nettó bevétel, tavaly ez 4,664 volt.

Ebben nagy része volt a több helyen is év játékának kiáltott Overwatchnak. Ez a cím érte el a leggyorsabban a 25 milliós játékosbázist a cég összes címe közül valaha. Ennek is köszönhetően idén voltak a kiadó legerősebb online közösségi számai: az Activision Blizzard 447 millió aktív játékosszámmal zárta az évet.

A jó eredményektől függetlenül is irányt váltanak a Call of Duty szériában, és a Destiny 2-t is kicsit szélesebb rétegre tervezik, mint az előző rész esetében (reméljük, hogy ez a PC-seket jelenti).

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)