Hirdetés

Zuhanórepülésben az Activision-Blizzard részvényei

|

A Bungie csapatának kiválása és a Destiny 2 elvesztése azonnal nyomot hagyott az óriáskiadó részvényein.

Hirdetés

Erős sztorival indul a 2019-es év: tegnap a Destiny franchise-ért felelős Bungie bejelentette, hogy nem csak elválnak az útjaik az Activisiontől, de a játékot is viszik magukkal és mostantól ők maguk fogják egyengetni a jövőjét. Egy ilyen radikális üzleti lépés persze nem történhet meg anyagi következmények nélkül, az Activision pedig rögtön el is kezdte érezni a hatását.

Hirdetés

Nem kevesebb, mint 7 százalékot estek a cég részvényei a new york-i tőzsdén, szóval nagyon úgy néz ki, hogy a befektetők nem nézik jó szemmel a Bungie függetlenedését és valószínűleg úgy látják, hogy ez negatív hatással lesz az Activision bevételére nézve.

Ha egy kicsit átfogóbban szeretnénk vizsgálni az eseményeket, akkor azt is mindenképp hozzá kell tenni, hogy az Activision-Blizzard részvényei 2015-ben érték el a csúcsot, és tavaly elkezdődött egy lassú ereszkedés is (nyilván a mobilos Diablo botrány sem tett jót), ami az egyik elemző cég szerint komoly aggodalomra ad okot és ilyen szempontból nehéz is megérteni, hogy miért egyeztek bele ebbe az üzletbe, hiszen míg a játékosok száma valóban csökkent a megjelenés óta, a Forsaken kiegészítő erős lendületet adott a játéknak.

A kiadó persze állítja, hogy a Destiny elvesztése nem lesz komoly hatással az idei bevételekre, de a február 12-én esedékes pénzügyi jelentésből remélhetőleg többet is megtudunk majd.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)