Hirdetés

Ennyit nyert az Activision a Bungie elengedésével

|

Az Activision legújabb pénzügyi adataiból végre kiderül, hogy mennyire is jártak jól azzal, hogy átadták a Destiny-t a Bungie csapatának.

Hirdetés

Az idei év eddigi legmeglepőbb híre volt, amikor a Destiny két részéért (valamint korábban a Halo-sorozatért) felelős Bungie hivatalosan is elvált az Activisiontől és mindent magával vitt, ami a Destiny-vel kapcsolatos. Egyelőre nem nagyon volt képünk arról, hogy ez anyagilag mit jelentett az Activision számára, viszont végre pár konkrét számot is ismerünk.

Hirdetés

Az Activision nemrég benyújtotta a tavalyi évre vonatkozo SEC (Securities and Exchange Commission) nyomtatványt, amely arra szolgál, hogy egy adott cég bevételei és kiadásai átláthatóak legyenek a hatóságok és más, érdeklődő befektetők számára. A dokumentum gyakorlatilag 300 oldalnyi pénzügyi táblázatból áll, de van benne pár olyan rész, ami különféle menedzsment megfontolásokról nyújt információt, melyek közül számunkra toronymagasan ez a bekezdés a legfontosabb:

"2010-ben az Activision egy exkluzív üzleti kapcsolatot épített ki a Bungie-val a Destiny játékok kiadása érdekében. Az Activision és a Bungie közösen megegyezett arról, hogy felbontsa ezt az kapcsolatot, mely döntés 2018. december 31-től érvénybe lépett. A szerződés felbontásának keretében az Activision beleegyezett, hogy átadja a Destiny franchise kiadásának jogait pénzért cserébe, valamint azzal a feltétellel, hogy a Bungie átvesz minden vevői kötelezettséget az Activisiontől. Innentől kezdve az Activisionnek semmilyen joga vagy kötelezettsége nincs a Destiny-vel kapcsolatban."

A szekció szerint a szerződés felbontásának következtében az Activsion 20 millió dollárnyi net bookinghoz jutott (ez olyan bevétel, amit igazából még nem fizetett ki vásárló, csak jelezte a fizetési elkötelezettségét, mert pl. előfizetett valamire), ezen kívül pedig 164 millió dollárnyi általános bevételt írhatott jóvá, ami valójában 91 millió dollárt jelent, ha levonjuk a működési költségeket. Összességében a kiadó számára ez egy pozitív döntés volt, ha azt vesszük figyelembe, hogy költségcsökkentési céllal hozták meg, persze ez igen sovány vígasz annak a több száz embernek, akiket a közelmúltban elengedtek.

A nagy kérdés már csak az, hogy a Bungie hogyan egyengeti majd tovább a Destiny útját úgy, hogy tényleg minden döntés a kezükben van, de hamarosan erre is fény derül, ugyanis hamarosan érkezik a Season of the Drifter, ami remélhetőleg új életet lehel majd a játékba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)