Hirdetés

Akár az EA is megvehette volna a Bethesdát és a ZeniMax Mediát

|

Végül a Microsoft kebelezte be a ZeniMax Mediát, és szerezte meg így például a Bethesdát, de a cégcsoportnak korábban más kérője is akadt.

Hirdetés

Egy hete a Microsoft megvette a Bethesdát és az egész ZeniMaxot, így 7 és fél milliárd dollárért az utóbbi évek legnagyszabásúbb játékipari akvizícióját ütötték nyélbe. Szinte mindenkit sokkolt a nagy hír bejelentése, és most kiderült, hogy akadnak, akiknek valódi hideg zuhannyal érhetett fel a bejelentés, hiszen korábban ők maguk is fel akarták vásárolni a ZeniMax Mediát. A Bloomberg értesülései szerint egészen pontosan az Electronic Artsról van szó. 

A Bloomberg szerint ráadásul nagyon közel is volt a két cég a megegyezéshez, de ez végül elmaradt. Érdekes lett volna az elsősorban a multiplayer alapú, live service rendszert használó játékokkal foglalkozó EA kezében látni egy halom masszívan single-player, történetközpontú szériát, de azt már sosem tudjuk meg, hogy ez áldás vagy épp átok lett volna nekünk, játékosoknak. 

Hirdetés

Az mindenesetre bizonyos, hogy az EA mindent meg tesz portfóliójának gyors és nagymértékű növelése érdekében, hiszen mikor Warner Bros. Interactive esetleges felvásárlásáról volt szó, a Microsoft mellett az ő nevük is felmerült a potenciális kérők között. Végül sem a Warner videojátékos részlegét, sem a ZeniMaxot nem tudták megvenni, úgyhogy kíváncsian várjuk, mivel csillapítják majd éhségüket. 

A Bethesda Sofworks cégtörténetét egyébként nemrég Chava egy külön cikkben összegezte, hamarosan pedig videós formában is megnézhetitek majd ezt az anyagot.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)