Hirdetés

Akkora volt a felháborodás, hogy a Microsoft mégsem emeli meg az Xbox Live Gold árát

|

Visszakozott, bocsánatot kért, sőt további engedményeket is tett a Microsoft.

Hirdetés

Látványosan javult a Microsoft megítélése az utóbbi időszakban, miután leszállított két, kimondottan jó ár-érték aránnyal bíró új generációs konzolt, igencsak vonzó szolgáltatássá gyúrta az Xbox Game Passt, valamint megvásárolt egy rakás fejlesztőstúdiót mintegy garanciaként arra, hogy a jövőben is érdemes legyen előfizetni rá.

Az így szerzett jópontokat tegnap kockára tette a cég azzal, hogy bejelentette a Game Pass mellett kissé háttérbe szorított Xbox Live Gold árának emelését, amit - mivel a hosszabb időtávra szóló elköteleződés drágult jobban - akár úgy is lehetett értelmezni, mint a szolgáltatás régóta pletykált kivezetéséhez vezető úton megtett első lépést.

Hirdetés

Hogy valóban ez motiválta a döntéshozókat, nem tudhatjuk, de bármi is volt a szándékuk, az előfizetők meglehetősen rossz néven vették ezt a barátságtalan gesztust, és véleményüket nem is rejtették véka alá. A közösségi médiában tapasztalható felzúdulást látva a Microsoft kiértékelte a helyzetet, majd döntést hozott: minden visszaáll az eredeti állapotába, azaz marad a 9,99 dolláros havi, 24,99 dolláros három havi, 39,99 dolláros hathavi, valamint az 59,99 dolláros 12 havi ár az Egyesült Államokban, és ennek megfelelő összeg minden más régióban.

A Microsoft egyúttal felülvizsgálta eddigi gyakorlatát, miszerint még a free-to-play játékok élvezetéhez is elengedhetetlen az Xbox Live Gold (vagy Xbox Game Pass Ultimate) tagság, és arra a következtetésre jutott, hogy ez nem illeszkedik a játékosközpontú üzletpolitikájába, emiatt a lehető legrövidebb időn belül orvosolja a helyzetet.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)