Hirdetés

Játékokat fog árulni a Twitch

|

Az Amazon még nagyobb szeletet próbál kihasítani a játékeladásokból, így a Twitchen keresztül is beindítja a játékvásárlás lehetőségét, amiből a streamerek is közvetlenül profitálhatnak.

Hirdetés

Érdekes változások érkezhetnek a PC-s digitális játékterjesztés világába, a Steam választékát alakító rendszer átalakulása mellett ugyanis a Valve áruháza egy újabb kihívót is kap. Az Amazon bejelentése alapján ugyanis a jövőben közvetlenül a Twitchen keresztül is vásárolhatunk majd kódokat.

Ez persze segít a kiadóknak is, akik így még egyszerűbb folyamaton keresztül bírhatják vásárlásra azokat a gamereket, akiket szponzorált közvetítéseken keresztül szólítanak meg már most is. Az új üzlettel egyébként a streamerek is jól járhatnak, hiszen míg a fejlesztők ugyanúgy hetven százalékot kapnak a bevételekből, mint a Steam esetében, a Twitch csupán az ár negyedét teszi zsebre, a maradék öt százalékot pedig az eladást hozó tartalomgyártó kapja majd. Ráadásul a streamelő szolgáltatás felajánl egy kis bónuszt is: minden 5 dollár feletti vásárláshoz egy csomagot kapunk, különleges hangulatjelekkel, kitűzőkkel, vagy éppen a streamerek további támogatására felhasználható Bitekkel.

A még idén tavasszal elinduló szolgáltatás egyik buktatója lehet a felhozatal szűkössége, de a Twitch már ezzel kapcsolatban is bejelentette néhány fontos partner csatlakozását. A Ubisoft, a Paradox Interactive és a Telltale Games mellett olyan kisebb kiadók játékait is beszerezhetjük majd, mint a TinyBuild, a Vlambeer, vagy a Trion. Ráadásul free-to-play címekhez is vásárolhatunk játékbeli cuccokat, ugyanis a Warframe és a Smite készítői is beszállt a Twitch új programjába.

Ti vásárolnátok a Twitchen a többi játékáruház helyett?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)