Hirdetés

Csőd szélére került az Annapurna Interactive anyavállalata

|

A művészi igényességgel megalkotott játékairól híres kiadó szerint nincs ok az aggodalomra, ők nem mennek sehova.

Hirdetés

Az Annapurna Interactive az idők során olyan kultikussá vált játékok mögött állt kiadóként, mint a What Remains of Edith Finch, a Gorogoa, a Journey vagy az Outer Wilds. Azt talán kevesebben tudják, hogy Annapurna Pictures néven egy filmes szegmense is van a cégcsoportnak. 

Hirdetés

Noha kritikailag elismert filmeket jegyez a cég, a kasszáknál ez a siker sajnos nem mutatkozott meg, pedig a legutóbbi két nagyobb filmjük, a Pusztító és a (pocsék magyar címmel megáldott) Testvérlövészek olyan világsztárokat vonultattak fel, mint Nicole Kidman, Jake Gyllenhaal, Joaquin Phoenix vagy John C. Reilly. 

A pénzügyi sikertelenség miatt a vállalat olyan banki konstrukciókkal szemezget, amiket a csőd szélére került cégeknek találtak ki. Nagy aggodalomra nincsen ok, ugyanis a tulajdonosi körben ott van Megan Ellison, aki a világ egyik leggazdagabb családjának tagja. Ő így nyilatkozott az ügyről:

A pénzintézetek bevonása a cégek újrastrukturálásába nem egy szokatlan dolog, noha ezek a folyamatok általában a háttérben zajlanak. A sajtó azonban előszeretettel foglalkozik velem és a családommal. Megnyugtatok mindenkit, hogy elkötelezettek vagyunk a cég felé, ami a jövőben is a teljes támogatásunkat élvezheti.

Persze egy üzletember szavai sokszor megkérdőjeleződnek, ha a bevételek nem a tervek szerint alakulnak, viszont az Annapurna munkásságán eddig is az látszott, hogy nem a profitmaximalizálás az általuk kiadott projektek mozgatórugója.

Az Annapurna Interactive a sajtónak nem kommentálta az ügyet, azonban a Twitteren megnyugtatta a rajongókat, hogy őket nem érintik a történtek.

Nektek melyik a kedvenc Annapurna játékotok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)