Hirdetés

Fontos szabályt vezetett be a loot boxok kapcsán az Apple

|

Minden fronton történnek előrelépések loot box-ügyben, most az Apple is hozott egy új szabályozást.

Hirdetés

A loot boxok alapvetően mobilról indultak, az ingyenesen játszható játékokban terjedtek el. Miután elkezdték őket nagyobb kiadók teljes árú játékaikban alkalmazni, kiderült, hogy a rendszer problémás, és változásokra van szükség.

Hirdetés

Az Apple frissítette ellenőrzési irányelveit. Egy új kitétel szerint minden fejlesztő, akinek játékában loot box, vagy hasonló, véletlenszerű virtuális tárgyakat adó rendszer található, köteles kiírni, egyes tárgyak milyen valószínűséggel eshetnek.

Májusban egész hasonló szabályt vezettek be Kínában, amit néhányan inkább kijátszottak, mintsem hogy betartsanak. A Hearthstone esetében például már nem kártyacsomagokat kell venni, hanem arcane dustot (a lapok craftolásához szükséges port), amihez ajándékba járnak a paklik a vásárlás mértékétől függően.

Ha az Apple lépett, várhatóan a Google is fog, és más platformüzemeltetők is követhetik a példájukat. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)